Đoković igrao bolestan protiv Sinera?

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 01.02.2024.
11:30
Izvor: Sportske.net

Novak nije tražio izgovore posle poraza u polufinalu.

EPA-EFE/JOEL CARRETT
EPA-EFE/JOEL CARRETT

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković zgubio je od 14 godina mlađeg Janika Sinera u polufinalu Australian Opena sa 1:3 (1:6, 2:6, 7:6, 3:6). Kasnije je Italijan velikim preokretom protiv Rusa Danila Medvedeva stigao do prve gren slem titule u karijeri.

"Čestitam Sineru, koji je odigrao odličan turnir, sasvim zasluženo je u finalu, nadigrao me. A ja sam šokiran svojim nivoom igre, ništa nisam igrao kako treba. Ovo je jedan od najgorih mečeva koje sam odigrao na grend slemovima. Ipak, pohvale njemu što je radio mnoge stvari bolje od mene", rekao je Srbin nakon poraza u polufinalu turnira u Melburnu.

Đoković nije tražio izgovor za lošu igru u polufinalu grend slema koji je osvojio rekordnih 10 puta, ali je sada novinar Luka Nikolić u podkastu "Reketiranje" otkrio da je Novak bolestan igrao meč protiv Sinera.

"Dobio je temperaturu noć uoči polufinala. Nešto slično što je imao i Zverev. Bio je bolestan tri sedmice, a onda ga je neki virus uhvatio ponovo. Neka jača prehlada... Ne može se dobro igrati sa temperaturom. Nije hteo da ide kod lekara kako novinari ne bi to provalili i da se ne bi pročulo."

Bilo kako bilo, Đoković je sportski podneo poraz i sada se sprema za nastavak sezone koja je tek počela, a u kojoj ga čekaju još tri grend slema i Olimpijske igre u Parizu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke