Đoković "istopio" Davidoviča Fokinu i odveo Srbiju u četvrtfinale Dejvis kupa!

Autor: Lazar Nikolić
petak 15.09.2023.
19:02
Izvor: Sportske.net

Španija ispala.

Pauza završena, vraća nam se i fantazi!
Pauza završena, vraća nam se i fantazi!

Povezane vesti

Teniska reprezentacija Srbije plasirala se na završni turnir Dejvis kupa.

Selekcija naše zemlje posle prva dva singl meča drugog kola grupe C kvalifikacionog turnira vodi sa nedostižnih 2:0 protiv domaćina Španije u Valensiji.

Tako su Đoković i drugovi obezbedili i drugi trijumf u kvalifikacijama, što znači da ćemo ih gledati u četvrtfinalu koje se igra u Malagi.

Pored Srbije iz grupe C prošla je i selekcija Češke, koja takođe ima dve pobede, pa će u međusobnom duelu Srbi i Česi odlučiti o pobedniku grupe. Sa druge strane, Španija više nema ni teoretske šanse da izbori plasman na završni turnir čiji je organizator.

Nakon što je Laslo Đere u prvom meču današnjeg programa savladao Alberta Ramosa-Vinjolasa na teren je izašao najbolji igrač svih vremena Novak Đoković i doneo drugi bod Srbiji.

Đoković je sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4 savladao Alehandra Davidoviča Fokinu po izuzetnoj vrućini u hali "Fonteta.

Đokoviću je za osvajanje prvog seta bio dovoljan brejk u osmom gemu, koji je bio maratonski, a Srbin iskoristio prvu šansu da oduzme servis protivniku.

Nakon toga usledila je pauza kako bi se popravili uslovi za igru, jer je izmereno preko 32 stepena celzijusa u hali, te su igrači zahtevali da se temperatura smanji.

Na početku drugog seta Davidovič Fokina bio je bolji i prvi došao do brejka, a ubrzo i poveo sa 4:1. Ali, naravno da se Đoković nije predao. Pokazao je veliki šampion svu svoju snagu i maestralno vezao pet gemova za veliki preokret i slavlje Srbije.

Naredni meč odigraće dublovi, a videćmo u kojim sastavima će izaći Srbija i Španija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke