"Đoković je opsednut željom da bude najbolji u svemu"

Autor: Sportske Net
ponedeljak 04.12.2023.
12:45
Izvor: Sportske.net

Novak je uzor mnogima.

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Povezane vesti

Ruski teniser Karen Hačanov ne krije da mu je Novak uzor i da se ugleda na svog kolegu, ali i prijatelja.

"Imam još mnogo prostora za napredak, u mnogim elementima igre bih mogao da budem još bolji. Moj tim i ja stalno diskutujemo o tome. Kada bih uspeo da budem u svemu perfektan, onda bih bio kao Đoković, prvi na svetu", kazao je Hačanov posle trijumfa na Trofeju istočne Palmire, egzibicije u Sankt Peterburgu, sa 6:3, 6:3 protiv Francuza Manarina.

Hačanov ne krije da bi voleo da bude kao Novak.

"Čak i on kaže da mu uvek nešto nedostaje, i on stalno sve popravlja u svojoj igri. Đoković je opsednut željom da bude najbolji u svemu".

Rus je trenutno 15. na svetu, dobro počeo ovu sezonu, ali su ga povrede sprečile da se vrati među 10.

"Kada bih mogao sve da popravim za deset odsto, to bi mi mnogo pomoglo i na terenu i van njega. Na primer, voleo bih da kopiram servis Miloša Raonića".

Hačanov kaže da još nema spreman takmičarski kalendar za 2024:

"Sve zavisi da li ću moći da igram na Olimpijadi u Parizu. Isto važi i za Medvedeva, Rubljova, Safijuljina i Karaceva. Rekli su da je odluka odložena za mart ili april. Sve dotle naš kalendar zavisi od toga", rekao je Rus koji još uvek ne zna kakav će biti status sportista iz njegove zemlje za OI. 

Ne krije koji mu je cilj u 2024. godinu. 

"Još nisam realizovao svoj potencijal, ni teniski ni fizički. Zaista mnogo verujem mom timu i samom sebi i zato ću probati da narednih nedelja i meseci maksimalno radim kako bih došao u tu poziciju", završio je Hačanov.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke