Đoković: "Moj ludi srpski mentalitet..."

Autor: Lazar Nikolić
subota 01.10.2022.
21:25
Izvor: Sportske.net

Srpski as se oglasio nakon plasmana u finale turnira u Tel Avivu.

EPA-EFE/ABIR SULTAN
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Povezane vesti

Najbolji srpski teniser Novaka Đoković danas se plasirao u finale turnira u Tel Avivu nakon što je u polufinalu savladao Rusa Romana Safulina.

Đoković je "furiozno" osvojio prvi, da bi prošao kroz male turbulencije u drugom setu i tek kroz taj-brejk stigao do očekivane pobede.

"Mislim da je bio vrlo takmičarski meč, posebno u drugom setu. Bio sam dosta emotivan u drugom setu, bilo je mnogo tenzije. Delom zbog njegovog agresivnog stila igre. Dobro je servirao, bio agresivan iz forhenda i bekhenda. Znao sam da će dići nivo igre. To se desilo. Servirao sam za meč i onda sam odigrao baš nekoliko loših poena. Čestitam njemu što se borio i što se vratio", započeo je Đoković.

Đoković se poprilično mučio sa drugim servisom, a sporiji početni udarac bio je deo taktike.

"Nisam se osećao sigurno na drugom servisu. Išao sam na sigurnost. Nekada uspe, nekada ne. Moraću da radim na tom drugom servisu pre sutrašnjeg finala. Došao sam ovde sa namerom da dođem do poslednjeg meča i to sam i uradio", jasan je Srbin.

Mnogo emocija bilo je danas na terenu, Novak za to "krivi" srpski mentalitet.

"Bilo je emocija. Neke su dobre, neke ne baš. Ne možete uvek biti potpuno mirni, pogotovo sa mojim ludim srpskim mentalitetom. Ponekad poludim na terenu. Ponekad mi pomaže, razbudi, ponekad je protiv mene. Ja sam ljudsko biće kao i svi mi ovde. Nosim se sa mojim emocijama svakodnevno. Ponekad funkcioniše, nekad ne. Bitno je dati sve od sebe. Srećan sam što mogu da podelim divnu energiju sa vama", iskren je Đoković.

Novakov protivnik u finalu turnira u Tel Avivu biće pobednik meča Marin Čilić - Konstant Lestien, koji je u toku.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke