Đoković: ''Moram da priznam, bio sam zasićen, a onda sam rekao sebi...''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.11.2023.
20:50
Izvor: Sportske.net

Još jedna izjava najboljeg tenisera sveta posle osvojenog završnog mastersa.

EPA-EFE/Alessandro Di Marco
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Povezane vesti

Sedmi put u karijeri naš Novak Đoković je osvojio završni masters turnir, čime je postavio još jedan rekord, s obzirom da je prethodni rekorder bio Rodžer Federer sa šest titila na ovim turnirima. 

Svoje impresije je po završetku svečane ceremonije dodele pehara izneo i u izjavi za ''Sportklub''.

''Izvanredan uspeh, završio sam godinu kao broj 1. Moram da priznam da sam se osetio zasićeno, što ne opravdava poraz od Sinera u grupi, ali nekako nisam bio svoj, bio sam podeljen nekako.

A kada sam dobio priliku da budem u polufinalu, presudio sam u svojoj glavi i rekao sebi: 'Hajde, sada pokaži kako možeš da igraš'.

Zahvalan sam svom timu i celoj Srbiji za veliku podršku, znam da mi šalju dobru energiju iako je situaija večeras bila uzavrela na terenu. Ali, mislim da mi je to pomoglo. Znao sam šta me očekuje, znao sam da će svašta biti, bilo je nekorektnog ponašanja između servisa, ali sve je to deo sporta, oni žele da Janik pobedi. Ostao sam miran, našao prave udarce i došao do pobede'', rekao je Novak.

Što je najvažnije, ni ovaj rekord ga nije zasitio i već se okreće novim izazovima, i to sa reprezentacijom Srbije u Dejvis kupu.

''Razumem da ljudi žele da me podsete na rezultate koje sam ostvario, ali ja konstantno moram sebe da podsećam i da gledam šta je sledeći izazov.

Uživam u uspehu, a i dalje gori ta vatra u meni, želim još uspeha i moram da okrenem novu stranicu. Jedva čekam da se priklljučim reprezentaciji, igramo već u četvrtak protiv Velike Britanije. Idemo, Srbija!'', poručio je najbolji teniser svih vremena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke