Đoković na spisku za Dejvis kup

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 15.08.2022.
17:10
Izvor: Sportske.net

Novak kao glavna uzdanica Srbije.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nalazi se na užem spisku igrača za predstojeće Dejvis kup mečeve.

 Na užem spisku selektora Srbije Viktora Troickog nalaze se: Novak Đoković (6. mesto na ATP listi), Miomir Kecmanović (36), Filip Krajinović (46), Laslo Đere (86), Dušan Lajović (87), sa mogućnošću izmene tri igrača u odnosu na dostavljeni spisak pre početka takmičenja.

"Nama je uvek ekipno takmičenje bilo na mestu broj 1 i naše ambicije su uvek najveće i ne menjaju se nikada. Spisak koji sam danas poslao u ITF je zvanični, ali sa mogućnošću promena. Pre samog puta u Valensiju saopštiću konačan spisak i kojih pet igrača će se boriti protiv Španije, Kanade i Južne Koreje u ovoj grupnoj fazi takmičenja za 2022. godinu", rekao je Troicki i potom dodao:

"Pratim rezultate svih naših igrača, posebno sada američke turneje, a definitivnu listu tima znaću nakon gren slema u Njujorku gde će naši igrači će igrati i dublove. Nadam se da će svi na predstojećim takmičenjima dati maksimum, odigrati dobro i što je najvažnije biti zdravi. Verujem da ćemo u Španiju otići u najjačem sastavu".

Prvi meč, Srbija igra protiv Španije 14. septembra, a zatim sledi susret sa Južnom Korejom dan kasnije. Nakon toga, 17. septembra dolazi i sudar sa Kanadom. Svi mečevi počinju od 16 sati, igraće se na betonu u dvoranskim uslovima.

Kako smo ranije danas preneli, Španci neće računati na svog najboljeg igrača Rafaela Nadala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke