Đoković nakon povratka u Australiju: "Da mogu da biram, ovo bih izabrao!"

Autor: Lazar Nikolić
utorak 17.01.2023.
15:13
Izvor: Sportske.net

Sve je bilo sjajno.

EPA-EFE/JOEL CARRETT
EPA-EFE/JOEL CARRETT

Povezane vesti

Devetostruki šampion Australijan opena Novak Đoković trijumfalno se danas vratio na "Rod Lejver arenu" i u prvom kolu turnira u Melburnu sa 3:0 u setovima salvadao Španca Roberta Karbeljasa Baenu.

Posebno je bio impresivan doček koji su Đokoviću priredili navijači na centralnom terenu u Melburnu. Pune tribine ovacijama su ispratile Novakov povratak na Australijan open posle dve godine, a nakon meča Srbin se zahvalio na fenomenalnoj podršci.

"Hvala svima što ste ostali ovako kasno. Hvala vam za ovakav prijem. Osećam se srećno jer sam se vratio. Na ovom terenu sam imao velikih pobeda, osećao sam se najbolje u karijeri", započeo je Đoković.

Srpski teniser posle ubedljive pobede na startu ima još veće samopuzdanje pred nastavak turnira na kojem napada rekordnu 22. titulu na grend slemovima.

"Što više pobeđujem, sve sam samouvereniji. Svaki put kada izađem na ovaj teren je tako. Imao sam sreće da pobedim u mnogo mečeva na ovom terenu, posebno u večernjem terminu. Zato, da mogu da biram mesto i vreme, jedan teren gde bih voleo da igram, to bi uvek bila Rod Lejver arena u večernjem programu", jasno je poručio Đoković.

Naš as ukratko je analizirao meč protiv nezgodnog Karbeljasa Baene.

"Veoma sam zadovoljam kako sam igrao u trećem setu, Nisam mu dao puno šansi da diše. U drugom setu je bilo uspona i padova. Sa njim sam trenirao u Španiji i zaslužuje veliki aplauz", istakao je on.

Za kraj Đoković se osvrnuo i na podršku porodice koja je sa njim u Australji po prvi put još od 2008. godine kada je Srbin osovojio svoj prvi grend slem u karijeri.

"Želim da kažem da volim moje roditelje i brata. Posle 15 godina, kada sam osvojio 2008. titulu, ponovo su tu. Nadam se da će mi doneti sreće i ove godine", zaključio je srpski teniser.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke