Đoković: "Noge su mi trome i spore, nadam se da ću biti dobar za RG"

Autor: Sportske Net
petak 21.04.2023.
20:35
Izvor: Sportske.net

Nezadovoljan je svojom igrom najbolji reket sveta.

Povezane vesti

Novak Đoković neočekivano je ispao u četvrtfinalu Srpska opena od zemljaka Dušana Lajovića sa 2:0. Prvi reket sveta istakao je da igrao mnogo ispod svog nivoa, što je rezultiralo ovakvim ishodom. 

,,Poraz je kombinacija moje loše i njegove dobre igre. On je igrao solidno, ja sam bio mnogo nivoa ispod željenog. Ne mogu da očekujem da sa ovakvom igrom dobijem protivnika koji igra solidno. To je sport. Trudio sam se, nije išlo… Nisam se ni osećao fizički najbolje na terenu. Trome, spore noge, mnogo promašenih forhenda. Na momente sam igrao dobro, ali dosta ispod nivoa", kazao je Novak. 

Reči hvale imao je za svog rivala, 70. na svetu, koji čeka boljeg iz duela Kecmanović-Lehečka. 

,,Dušan je fantasticna osoba, sjajan momak, kog dugo znam. Igrali smo toliko puta zajedno u Dejvis kupu, ovo je velika pobeda za njega, poslednjih 12 meseci nisu bili laki za njega. Da ne verujem ne bih bio na terenu, to je suludo pričati. To što sam igrao loše je splet nekih okolnosti, stanje igračko koje je daleko od nivoa. Dosta pasivno, dosta grešaka i rezultiralo je porazom", rekao je svetki broj 1, pa dodao da je na šljaci Lajović najbolji. 

,,U nekim trenucima kada je trebalo odigrao je agresivnije, to je bila pozitivna promena. On čitav život igra mnogo dobro na šljaci, to je njegova podloga. Mentalno je sigurno ostao čvrst, to je napredak u odnosu na prethodne mečeve", komentarisao je Novak, pa spomenuo naredne planove. 

,,Nadam se da ću biti dobar za Rolan Garos, tamo su uslovi potpuno drugačiji u odnosu na Monte Karlo i ovde. U prošlim sezonama je bio spor početak i onda dosta bolja igra u završnici. Sve je sveže posle izgubljenog meča, da se sve slegne, pa ćemo videti šta su planovi", završio je Đoković. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke