Đoković o "čudu" protiv Zvereva, povreda je prošlost?

Autor: Ivan Cvetković
utorak 16.02.2021.
14:55
Izvor: Sportske.net

Srbin se oseća dobro nakon iscrpljujućeg meča.

EPA-EFE/DEAN LEWINS
EPA-EFE/DEAN LEWINS

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspeo je da se plasira u polufinale Australijan opena nakon velike borbe sa Aleksandrom Zverevim.

Srbin je savladao sedmog tenisera sveta 3:1 u setovima, a Novak je istakao da ne bi bilo nezasluženo i da je Nemac pobedio.

"Ušao sam u meč prilično sporo, trebalo mi je još vremena da se zagrejem za početak meča. Imao sam sreće da napravim brejk, bio sam blizu osvajanja u prvom setu. Posle sam krenuo bolje da se krećem i da serviram, mislim da sam ostvario više asova od Zvereva što je pravo čudo uzevši u obzir njegov stil igre. Bilo je toliko izjednačeno, obojica smo bili pod pritiskom, imam osećaj kao da sam jedva preživeo. Zverev nije imao sreće", rekao je Đoković odmah nakon meča.

On se osvrnuo i na treći set.

"Ponovo sam loše ušao u treći set i odmah na početku izgubio svoj servis, takođe i u četvrtom. Pokušao sam da promenim nešto i uspeo, čak i da je on pobedio bilo bi zasluženo, ogroman napor smo uložili obojica."

O povredi.

"Nisam se toliko mučio večeras zbog povrede, magične ruke medicinskog tima su mi pomogle da se izvučem iz ove situacije. To su velike stvari, oni te vrate u mogćućnost da se takmiče. Onda je usledio trening i dalji rad, oporavak, sve je bilo kako treba", kazao je najbolji teniser sveta.

On će se u polufinalu sastati sa najvećim iznenađenjem u Melburnu, kvalifikantom iz Rusije Aslanom Karacevim.

"Nisam ga uopšte gledao kako igra pre Australijan opena, obratio sam posebnu pažnju na meču protiv Dimitrova. Veoma fizički snažan i odlično se kreće. Ima odličan bekend, klasična ruska škola i odličan servis. Motivisan je veoma i nadam se dobrom meču", kazao je Đoković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke