Đoković o svojoj tajni: "Odrastanje u teškim trenucima za zemlju me ojačalo"

Autor: Nemanja Janošev
petak 02.07.2021.
19:13
Izvor: Sportske.net

Novak u drugoj sedmici Vimbldona.

 EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da odustajanje za njega nije opcija, te je čestitao rivalu Denisu Kudli na pruženom otporu u trećoj rundi Vimbldona.

Đoković je u tri seta savladao Amerikanca, ali nije to bio previše lak posao. Kudla se dobro pokazao, no nije mogao da parira fenomenalnom Đokoviću.

Svetski broj jedan je upitan od strane novinara odakle crpi motivaciju u trenucima kada ne ide, što je bio slučaj i na ovom meču u pojedinim momentima.

"Mislim da je to zaštitni znak svakog profesionalnog sportiste, bar bi trebalo da bude. Naravno, predaja nikad nije opcija, uvek pokušavate da date svoj maksimum. Naročito kada igrate na najvećim turnirima na svetu, a za mene, ovaj je najveći", otkrio je Đoković.

On se potom osvrnuo na svog rivala Denisa Kudlu, koji je pritiskao u trećem setu, imao i brejk prednosti, a potom i set loptu. Međutim, Đoković je sve to neutralizovao.

"Moram da priznam da je Denis od početka igrao veoma dobro. Sjajan momak i na i van terena i želim mu sve najbolje. Igrao je odlično tri seta danas, malo je bio nesrećan u taj-brejku trećeg seta, imao je prednost, ali pronašao sam način da pobedim".

Uprkos tome što ima 34 godine, Novak ne pokazuje slabe tačke.

"Malo je to u genima. Moja porodica, tamo gde sam odrastao u teško vreme za moju zemlju tokom devedesetih... Neuspeh nikada za mene i moju porodicu nija bila opcija. Morali smo uvek da pronalazimo načine da preživimo u tim teškim trenucima. To je ojačalo moj karakter. Možda jer sam i dosta vremena proveo na planinama sa vukovima", rekao je Novak uz smeh.

Novak će u osmini finala igrati protiv Čileanca Kristijana Garina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke