Đoković - "Oči su bile pune vode"

Autor: Nemanja Janošev
utorak 11.05.2021.
23:25
Izvor: Sportske.net

Novaka kiša učinila nervoznim.

EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je nakon pobede nad Tejlorom Fricom i plasmana u 3. kolo Rima da mu je kiša pravila popriličan problem.

Nekoliko puta, Novak je razgovarao sa glavnim sudijom ističući da meč bi meč trebalo da se prekine zbog jačine kiše u prestonici Italije, ali to se dogodilo tek u završnici drugog seta kada teren više nije bio u dobrom stanju.

"Nije bilo lako igrati u ovakvim uslovima. Igrali smo skoro dva puna seta po kiši. Kada uspete da prebrodite ovakve uslove onda to donosi još više samopouzdanja jer znam da je neophodno za menje da imam ubeđenje da mogu da igram bolje", istakao je prvi teniser planete.

Đoković je u jednom navratu gestikulirao sudiji da ne može pravilno da izbaci lopticu pri servisu, jer mu kiša upada u oči.

"Naravno, kada pada kiša šljaka postaje mat. Morate da vidite sa sudijom i sa drugim igračem kada treba da se zaustavi. Jedan nije dovoljan da se završi meč, ali je na kraju bilo previše. Kada izbacite loptu, oči su bile pune vode. Uprkos iskustvu koje imam u ovakvim mečevima na neki način sam izgubio koncentraciju i smirenost, ali na kraju dana to je nova lekcija", završio je Đoković.

Njega u narednoj rundi očekuje bolji iz duela između Kamerona Norija i Alehandra Davidoviča Fokine.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke