Savršen dan srpskog sporta - Đoković "počistio" Amerikanca za finale Us opena!

Autor: Lazar Nikolić
petak 08.09.2023.
23:56
Izvor: Sportske.net

Biće to spektakl u nedelju.

EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Povezane vesti

Igrao je Novak Đoković večeras polufinale US opena, ali je njegov duel protiv mladog Amerikanca Bena Šeltona izgledao kao meč uvodne runde grend slema. Toliko je moćan bio trostruki osvajač turnira u Njujorku protiv još uvek ipak nedoraslog protivnika.

Na kraju Đoković je posle dva sata i 40 minuta igre slavio  sa maksimalnih 3:0, 6:3, 6:2, 7:6 (4).

Tako će Srbinu nedelju uveče imati priliku da napdne svoj 24. grend slem trofej u karijeri, a protivnik će mu biti bolji iz duela između Španca Karlosa Alkaraza i Rusa Danila Medvedeva.

Pokazao je 47. igrač na svetu Šeltona na startu meča da poseduje razoran servis koji je često išao prelazio 220 kilometara na sat, ali Đokoviću "ubitačni" početni udarci rivala kroz čitavu karijeru nisu pravili velike probleme. Napravio je Đoković brejk u šestom gemu i poveo sa 4:2.

Mogao je srpski teniser da okonča set već u narednom servis-gemu rivala, imao je 0-40, ali je Šelton nošen podrškom sa tribina spasio tri set lopte i sačuvao nadu u preokret.  Imao je domaći teniser i brejk priliku pri vođstvu Đokovića od 5:3, ali je nije iskoristio, te je naš teniser poveo sa 1:0 u setovima.

Drugi set počeo je neiskorišćenom brejk šansom Đokovića, ali je Srbin dočekao novu petom gemu, iskoristio je i poveo sa 3:2. Zatim je vezao još tri gema i stekao velikih 2:0 u setovima.

Sjajno je po Đokovića započet i treći set. Stigao je najbolji teniser svih vremena do ekspresnog brejka i dodatno se približio plasmanu u finale. Imao je Đoković priliku da zada konačan udarac rivalu u petom gemu trećeg seta, stigao je do brejk lopte, ali ih je Šelton spasio i smanjio na 3:2.

Izgledalo je da je Đokoviću otvoren put do finala, ali je Šelton iznenada izvršio pritisak na servis Srbina i stigao do svog prvog brejka u meču, izjednačivši na 4:4.

Sa dva asa razigrani Šelton osvojio je naredni gem i po prvi put na meču poveo sa 5:4. 

Imao je Šelton set loptu na Đokovićev servis u narednom gemu, ali je Srbin spasio u svom stilu, da bi već u narednom stigao do brejka, poveo sa 6:5 i servirao za plasman u finale.

Nije dobro servirao naš teniser u gemu koji mu je donosio trijumf. Napravio Đoković duplu servis grešku i dozvolio dve brejk lopte rivalu. Prvu je spasio, a zatim sjajnim forhendom i drugu, a onda sačekao grešku rivala za meč loptu, ali je nije iskoristio. Ubrzo je Šelton došao do nove šanse da oduzme servis rivalu, a Đoković mu poklonio brejk smečom u mrežu, te je treći set otišao u taj-brejk.

A kada dođe taj-brejk zna se ko je gazda. Silovito je startovao Đoković i poveo sa 3:0, da bi posle odličnog voleja stigao do ubedljivih 5:1 na promeni strana. Tada je Amerikanac vezao tri uzastopna poena ismanjio na 5:4. Fantastičnim poenom na mreži Srbin je došao do dve meč lopte, iskoristio prvu i slavlje je moglo da počne.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke