Đoković posle pobede: ''Nije isto juriti i braniti prvo mesto''

Autor: Nemanja Veljković
utorak 01.11.2022.
23:50
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser bez problema ostvario plasman u naredno kolo.

ATP Astana
ATP Astana

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković savladao je na poslednjem mastersu sezone u Parizu savladao Maksima Krasija sa 2:0 po setovima 7:6, 6:4 i plasirao se u treće kolo.

Posle meča Đoković je izjavio da je sprećan što je iskoristio šanse koje je imao uprkos nekoliko šansi za brejk.

"Ovo je bio zanimljiv meč protiv igrača koji raspolaže jakim servisima i povrh toga dosta rizikuje na svoj drugi servis, makar to i ne izgledalo tako s obzirom na činjenicu da je načinio mali broj duplih grešaka. Ipak, tokom taj-brejka prvog seta i u odlučujućem gemu drugog upravo mi je duplom greškom dao željenu priliku da okončam meč u svoju korist. Njegovu igru odlikuje statistika 'niskih procenata', ali veoma cenim to što često izlazi na mrežu, što smatram dobrim za tenis. Zadovoljan sam svojom igrom. Ograničenim brojem grešaka, dobrim servisom, čuvanjem svojih servis gemova, sve u svemu, veoma pozitivno za mene", rekao je Đoković novinarima.

Karlos Alkaras je trenutno broj jedan na svetskoj listi, a Novaka su pitali da uporedi svoja sećanja iz perioda kada se borio da postane broj 1 sa trenutnom situacijom u kojoj je mladi Španac.

"I pre sam rekao da je Alkaraz u potpunosti zaslužio da bude broj 1 posle sjajne sezone i odličnih rezultat koji su najbolje merilo vašeg ranga. Osvojio je Grend Slem, Masterse i iako ima samo 19 godina, veoma je zreo i energetičan, čemu sigurno značajno doprinosi njegov trener Huan Karlos Ferero, takođe nekadašnji broj 1. On zna kako da igrački, fizički i mentalno pomogne u tome kako da ostvari najveće ciljeve poput toga. E, sada, potpuno drugačije iskustvo je juriti i braniti mesto broj jedan gde je pritisak potpuno drugačiji, kada vas svi jure da vas skinu sa trona. Potreban je i novi nivo spremnosti i zrelosti da se to mesto odbrani. Videćemo kako će se izboriti sa tim, ali je sada zasluženo na vrhu", kaže Đoković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke