Đoković potkačio Zapad, rečenica koja odzvanja Srbijom

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 11.07.2021.
20:59
Izvor: Sportske.net

Uspeo je u tome.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ponovio je da mu je velika čast što predstavlja Srbiju na najvišem nivou i imajući u vidu da zemlje zapadnog sveta dominiraju sportom, želeo je da im kao predstavnik male zemlje poremeti planove. 

"Sve se svodi na to kako se ti osećaš. Na kraju svog života to se računa. Za mene predstavljati Srbiju u svetu nije opterećenje, ja sam to želeo kroz dokazivanje u globalnom sportu. Hteo sam baš na taj način da poremetim planove zapadnjacima. Mislim da sam uspeo u tome i čast mi je da nosim zastavu zemlje za koju igram", rekao je Đoković u intervjuu za RTS.

Ponovio je koliko mu znači trofej na Vimbldonu, turniru uz koji je zavoleo tenis.

"Vimbldon je bio turnir iz snova za mene. Sa četiri godina sam se upoznao kad sam gledao finale Vimbldona gde je igrao Sampras. Snovi su se ostvarili 2011. kada sam bio broj jedan u svetu i osvojim Vimbldon. Okusim vimbldonsku travu. Trudim se poslednjih 10 godina da se osvestim šta sam sve prošao", rekao je on.

Dodao je da vremena za uživanje nema mnogo, indirektno nagovestivši da bi možda mogao na Olimpijske igre za manje od dve nedelje, mada je na konferenciji rekao suprotno.

"Kao teniser sam navikao kako da okrenem novi list. Uživaću u ovom uspehu, ali nemam mnogo vremena. Slede novi izazovi. Uvek osećam podršku iz Srbije, iako nije bilo ovde mnogo navijača iz moje zemlje. Hvala im na tome", rekao je on.

Stigao je do 20. Grend slem trofeja, ali njih neće biti nikad dosta.

"Uvek sam gladan trofeja. Jedan od najvećih razloga što se bavim tenisom je što želim da ispišem nove stranice ovog sporta. Da bih bio na vrhunskom nivou moraš da imaš ciljeve - to su Grend slemovi, reprezentacija...", zaključio je Đoković razgovor za RTS.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke