Đoković protiv Ruda igra ISTORIJSKI meč!

Autor: Darko Mitrović
petak 13.05.2022.
23:58
Izvor: Sportske.net

Ako pobedi, taj meč će se zauvek pamtiti!

Starsrport/Serbia Open
Starsrport/Serbia Open

Povezane vesti

Plasmanom u polufinale Mastersa u Rimu Novak Đoković je ujedno osigurao ostanak na prvom mestu ATP liste bar do Rolan Garosa, a naredni rival biće mu Norvežanin Kasper Rud.

Nole je večeras u četvrtfinalu savladao Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima sa 2:0 u setovima, ali duel sa Rudom bi za najboljeg tenisera sveta mogao da ima i istorijski značaj.

Naime, u ovom trenutku Novak Đoković od početka karijere ima ukupni skor od 999 pobeda i 203 poraza, pa je jasno da bi, ako savlada Ruda, upisao jubilarnu, 1000. pobedu!

Đoković i Rud će taj polufinalni meč odigrati u subotu. Rud je u Rim došao kao deseti igrač sveta, a do sada se sa Novakom dva puta sastajao. Oba puta je Đoković izlazio kao pobednik, prvi put baš u Rimu pre dve godine kada je slavio sa 7:5, 6:3, a drugu pobedu nad Rudom ostvario je na prošlogodišnjem završnom turniru u Torinu, kada je bilo 7:6 i 6:2 za Đokovića.

Poređenja radi, Rodžer Federer ima ukupno 1251 pobedu uz 275 poraza, a Nadal 1051 pobedu i 212 poraza, ali Novak je od njih trojice najmlađi, pa ima još vremena da prestigne i jednog i drugog, a da se zimus nije desilo sve ono u Melburnu kada je Novak deportovan iz Australije, već sada bi im bio znatno bliži.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke