Đoković šokiran: ''Ovo je nečuveno!''

Autor: Darko Mitrović
petak 19.11.2021.
10:59
Izvor: Sportske.net

Nole vodi veliku borbu i na terenu, ali i van njega.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković večeras od 21 čas igra meč trećeg kola u ''zelenoj'' grupi na završnom Mastersu u Torinu, ali bez obzira na ishod tog duela sa Kameronom Norijem zadržaće prvo mesto u grupi i u polufinalu će igrati protiv Aleksandra Zvereva.

Tu poziciju Đoković je obezbedio pobedama nad Kasperom Rudom i Andrejom Rubljovim, a posle trijumfa nad ruskim teniserom Nole je u razgovoru sa novinarima veliku pažnju posvetio radu i pojedinim izjavama ljudi iz ATP-a, ne krijući da je šokiran pojedinim dešavanjima.

Najpre je uzvratio na izjavu Boba Grina, jednog od osnivača ATP-a koji smatra da tenis danas nema lidera kakav je nekad bio Mats Vilander.

"Video sam Grinov intervju. On je jedan od osnivača ATP-a i bilo je zanimljivo čuti šta ima da kaže. Ono što sam ja upamtio, iako sam znao to i ranije, ali drago mi je da je tako neko veliko ime reklo da je u to vreme podela profita bila 50-50 između turnira i igrača. Danas je to bitno manje", pokrenuo je Đoković još jednu temu.

S tim u vezi je naglasio da teniseri danas dobijaju između 25 i 30 posto ukupne zarade, a da je na Gren Slem turnirima taj procenat još manji i iznosi tek oko 12 procenata

''Ne znam da li se nešto promenilo u poslednje dve godine. Mediji pišu kako igrači dobijaju veći iznos nagradnog fonda, a ne piše se o tome koliko je Gren Slem ili neki turnir povećao svoj prihod. Znatno više nego što je to s druge strane dobijeno u vidu nagradnog fonda za igrače. ATP-u je bitniji profit od nas igrača'', naglasio je Đoković.

Ali, ono što ga je šokiralo jeste informacija da bi Masters turniri mogli da dobiju licencu na čak 30 godina.

"To je nečuveno! Mislim da ni u jednom sportu nema toga da daješ nekome licencu na 30 godina, to je neverovatno! Od tih licenci koje su dobili na garanciju od 30 godina, njihova licenca će sad ići za dvostruko gore jer će imati nekoliko dana više za organizaciju turnira. I onda oni tu licencu prodaju za nekoliko stotina miliona evra, kao recimo Madrid, a od toga igrači nemaju ništa. A praktično smo mi kao igrači deo organizacije ATP-a dali njima mogućnost da imaju duži turnir, 30 godina licencu, i onda kad je prodaju, zarade samo oni. Ovako samo cupkamo u mestu, a to odgovara ljudima koji drže monopol'', zaključio je Đoković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke