Đoković spreman za OI: "Boriću se za moju zemlju!"

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 14.07.2024.
21:00
Izvor: Sportske.net

Imaće našu ogromnu podršku.

EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT
EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Povezane vesti

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković ostao je na sedam osvojenih Vimbldona pošto je u današnjem finalu izgubio od Španca Karlosa Alkaraza.

Pred Đokovićem je sada najvažniji turnir u ovoj godini, a verovatno i do kraja karijere,Olimpijske igre u Parizu.

Zlatna olimpijska medalja jedina je koja nedostaje u Novakovoj karijeri, a Srbin je odmah po završetku finala Vimbldona pričao koliko mu znače Olimpijske igre na kojima će predstavljati svoju zemlju.

 "I dalje imam nameru da igram Olimpijske igre i da se borim za medalju za moju zemlju. Na potpuno drugačijoj podlozi, na kojoj sam se povredio. Videćemo kako ću se mentalno i fizički osećati. Nadam se da ću pronaći svoj najbolji tenis. To će mi biti potrebno i više od toga", reka je Đoković.

Drugi Novakov cilj do kraja godine biće US open.

"Olimpijske igre i US open su dva glavna cilja do kraja godine. Nadam se da mogu da budem na svom nivou na ta dva turnira. To što sam stigao do finala Vimbldona mi daje na samopouzdanju, ali posle meča sa jednim od najboljih na svetu osećam da nisam na tom nivou. Da bih ih pobedio moram da igram mnogo bolje nego danas i da se osećam bolje. Radiću na tome",  istakao je Srbin.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke