Đoković spreman za Zvereva, ali najavio težak duel: "Nekoliko poena odlučuje"

Autor: Sportske Net
četvrtak 09.09.2021.
09:00
Izvor: Sportske.net

Novaka je dodatno ohrabrio meč sa Mateom Beretinijem.

EPA-EFE/JASON SZENES
EPA-EFE/JASON SZENES

Povezane vesti

Novak Đoković pobedio je Matea Beretinija sa 3:1, posle preorketa. Srpski teniser entuzijastičan je pred naredni, polufinalni duel gde ga čeka Aleksandar Zverev.

"Setovi koje sam dobio su najbolji koje sam odigrao na turniru do sada. Kada sam izgubio prvi set, podigao sam nivo svoje igre, borio se do poslednjeg udarca. Ovo me ohrabruje i daje mnogo samopouzdanja pred polufinale. Bila je ovo velika borba. Uvek je tako sa Mateom. Veoma je snažan igrač, teško je protiv njega. On voli veliku scenu. Zasluženo je dobio prvi set. Onda sam ja dostigao određeni nivo fokusa i mira i to mi je pomoglo, bolje sam čitao njegovu igru“, kazao je Novak. 

Zverev igra vrhunski tenis. Posle osvojenih Olimpijskih igara, a potom i Sinsinatija, nastavio je da igra odličan tenis. Nemački teniser je naneo Novaku jedan od najbolnijih poraza, u polufinalu u Tokiju.

„Za mene je to emotivno bilo teško. Dominirao sam na turniru do tog polufinala. Imao sam 6:1 i 3:2 protiv Zvereva. Onda mi se igra, nažalost, raspala. To se dešava. Počeo sam da sumnjam u svoje udarce. A on je čitao moj servis sve bolje. S druge strane, on je servirao odlično. I pobedio je, zaslužio je zlato. Nije od tada izgubio ni meč“, komentarisao je Đoković, pa dodao: 

„Medvedev i on (Zverev prim. aut. ) su u fantastičnoj formi. Ali igra se na tri dobijena seta. Reč je o grend slemu. Naravno, gledajući njegove rezultate prethodnih godina, igrao je veoma dobro na ovom terenu, bio je na samo nekoliko poena od titule protiv Dominika. Znam da će biti borba, čak veća nego danas. Ali spreman sam. To su prepreke koje moram da prođem kako bih stigao do željene destinacije. Ne mogu da predvidim rezultat, ali mogu da se pobrinem da maksimalno spreman izađem na teren. Znam njegovu igru. Gledao sam ga kako igra. Ali ponavljam, reč je o polufinalu. Mnogo je toga u igri. Mislim da će samo nekoliko poena odlučiti“.

Prvi reket sveta istakao je da preferira igru na tri dobijena seta, više nego na dva.

"Volim da igram na tri dobijena seta, pogotovo protiv mlađih tenisera. Dosta mi pomaže iskustvo koje imam. Fizički se osećam dobro, mogu da igram dugo. Zapravo, i kada meč dugo traje, ja ne osećam probleme. Mislim da imam veće šanse od bilo kojeg rivala. Naravno da želim dobro da počnem i dobijem meč maksimalnim rezultatom, nemojte pogrešno da me shvatite. Ali nekada prolazite kroz usponei padove, pogotovo kada igrate protiv najboljih na svetu. Biću spreman za pet setova, pet sati, šta god je potrebno. Zbog toga sam tu“.

Veliki je pritisak na srpskom teniseru. Ukoliko upiše još dva trijumfa na US Openu ispisaće istoriju, međutim ne želi da razmišlja previše.

„U poslednje vreme često dobijam to pitanje, što je razumljivo. Ali sam dosta puta odgovorio. Rekao sam milion puta da sam svestan da mogu da ispišem istoriju i da me to motiviše. Ako počnem previše da mislim o tome, onda ću se opteretiti. Želim da se vratim osnovama, što je za mene mentalno važno. Moja pozicija je jednistvena. Zahvalan sam zbog toga, inspirisan sam da pokažem najbolju igru. Ali znam šta mi pomaže da dobijem naredni meč, zbog toga ne želim previše da pričam o tome. Znam da mnogi žele da čuju moje mišljenje, ali hajde da o tome pričamo u nedelju“, završio je Novak.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke