Đoković: "Sramotno je i smešno to što se dogodilo u Sinsinatiju"

Autor: Mladen Heleta
nedelja 18.08.2024.
14:00
Izvor: Sportske.net

Oštro.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Najbolji teniser Novak Đoković se oglasio povodom dešavanja na mastersu u Sinsinatiju i sporne meč lopte, zahvaljujući kojoj je Džek Drejper pre dve noći pobedio Feliksa Ože-Alijasima.

Posle skraćenog udarca Ože-Alijasima je Drejper krenuo na mrežu, loptica je udarila u njegov reket, pa se od podloge odbila u protivničko polje.

To je trebalo da bude automatski poen za Kanađanina, koji je već krenuo da se sprema za naredni poen. A onda je sudija jasno poručio – gem, set i meč.

"Sramota je što nemamo video reprizu ovakvih situacija na terenu. Ono što je još smešnije je da nemamo pravilo koje bi dozvolilo sudijama da promene prvobitnu odluku na osnovu video pregleda koji se dešava van terena", napisao je Đoković na društvenoj mreži X.

Drejper je kasnije u četvrtfinalu izgubio od Holgera Runea, a parovi polufinala u Sinsinatiju su Siner - Zverev i Tijafo - Rune.

Đoković je nakon osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama odlučio da preskoči sve turnire uoči US opena, pa će na odbranu titule na četvrtom grend slemu u sezoni doći bez odigranog meča na betonu još od zimus.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke