Đoković: ''Stasao sam u Partizanu...''

Autor: Darko Mitrović
subota 02.07.2022.
18:27
Izvor: Sportske.net, b92.net

Najbolji srpski teniser govorio je o aktuelnom stanju u našem tenisu.

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Novak Đoković je bez problema završio posao u prva tri kola Vimbldona, ali već od sutra ga očekuju mnogo veći izazovi.

U osmini finala sastaće se sa Holanđaninom Timom van Rajthovenom koji je vezao osam uzastopnih pobeda, a na Vimbldon je došao posle senzacionalno osvojene titule u Hertogenbošu. Ukoliko savlada i njega, Novak bi u četvrtfinalu trebalo da se sastane najverovatnije sa Karlosom Alkarazom, još jednom ovosezonskom senzacijom.

Uoči ovih veoma važnih mečeva, Novak je na Vimbldonu razgovarao sa srpskim novinarima o brojnim temama, a jedna od njih je bilo i stanje u klupskom tenisu u Srbiji. S tim u vezi, Đoković je kao veliki razlog za zabrinutost istakao Partizanovo neučestvovanje u ekipnim prvenstvima prethodnih godina.

"Nadam se da će ovaj uspeh koji smo svi mi beležili iz zlatne generacije motivisati sve više dece da idu na tenis, ima tu puno stvari, sistem mora da se utegne, da se doradi. Nije nam najbolji sistem, klupski tenis nije dobar u poslednjih 10 godina uopšte.

Raduje mi što nakon više od deceniju su imali rekord prijavljenih klubova za seniorsko muško i žensko prvenstvo. To me jako raduje! Ako nema jakog klupskog tenisa, onda nema ni tenisa uopšte na profesionalnom nivou u kontinuitetu.

Možete vi da imate pojedince koji će da iskoče, ali mora da postoji sistem i klubovi moraju da budu jaki. Jedan Partizan mora da učestvuje u ekipnim prvenstvima, ja sam i stasao u Partizanu i neverovatno mi je da jedan takav klub ne učestvuje skoro 10 godina na ekipnom prvenstvu", izjavio je Đoković, a prenosi B92.net.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke