Đoković: "Toliko me je razbesneo taj poraz ..."

Autor: Sportske Net
petak 23.02.2024.
08:30
Izvor: Sportske.net

Veliki intervju Novaka Đokovića i naravno nepresušne teme.

EPA-EFE/MAST IRHAM
EPA-EFE/MAST IRHAM

Povezane vesti

Novak Đoković dao je intervju američkom magazinu "Sports Ilustrejted", koji je napravio priču o srpskom teniseru, Na naslovnoj strani napisali su da je "GOAT debata gotova".

Novak je odgovarao na razan pitanja, između ostalog i na ono o porazu na Vimbldonu. On je izgubio od Karlosa Alkarasa u finalu, da bi potom osvojio Sinsinati i US open.

"To me je toliko razbesnelo da sam morao da dođem i pobedim sve u Americi, što sam i učinio", rekao je Đoković.

Američki magazin naveo je da je Novak bio u senci Federera Nadala do jednog momenta. Kako trenutno stvari stoje, jedino Đoković od njih trojice trenutno igra, jer se Federer oprostio, a Nadal se muči sa povredama.

"Možda je to zato što Rodžer i Rafa nisu tamo. Osećam da dobijam više ljubavi od publike, zaista cenim i poštujem to", kazao je Novak, pa nešto kasnije dodao:

"Veći deo karijere sam igrao u neprijateljskom okruženju, ali sam naučio kako da napredujem. Ljudi misle da je zapravo bolje za mene ako me navijači ne vole. To izvlači najbolje iz mog tenisa".

I naravno, pitanje svih pitanja, kada će najveći na svetu završiti karijeru?

"Možda će trenutak postati bliži kada prestanem da osvajam Grend slemove i kada ne budem u stanju da budem među glavnim kandidatima za velike titule. Kada mladi momci počnu da me šutiraju, onda ću verovatno početi da razmišljam i da se pitam da li da nastavim. Ali, za sada je sve u redu", zaključio je Novak.

Novak se trenutno priprema za nastup na Indijan Velsu, gde ga nije bilo pet godina.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke