Đoković: "U nedelju da bude dva od dva za Srbiju"

Autor: Mladen Heleta
subota 09.09.2023.
08:51
Izvor: Sportske.net

Veliki sportski dan je pred nama.

EPA-EFE/CJ GUNTHER
EPA-EFE/CJ GUNTHER

Povezane vesti

Nedelja, 10. septembar, biće istorijski dan za srpski sport.

Novak Đoković će se protiv Danila Medvedeva boriti za titulu na US openu, košarkaši Srbije će protiv Nemačke igrati finale Svetskog prvenstva, a uz to nas čekaju mečevi naših odbojkaša protiv Češke u osmini finala Evropskog prvenstva i fudbalera protiv Litvanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Novak Đoković je posle pobede u polufinalu US opena nad Benom Šeltonom govorio o uspehu košarkaša Srbije i poželeo da sutra imamo "2 od 2" u finalima.

Fenomenalan rezultat, mnogo sam ponosan na njih. Iz sveg srca navijam kao i cela moja porodica i moj tim i celo okruženje, pratimo, možda ću u nedelju ujutru imati prilike da uhvatim drugo poluvreme, zavisi od toga kada se budem probudio. Jako pomno pratim i danas sam prvu stvar kada sam uzeo telefon u ruke sam proverio da li su pobedili ili nisu. Zdušno navijam za njih i pričali smo na početku turnira, malo ko je verovao, više su se ustručavali da ih kritikuju i da govore da su slabi i da neće proći četvrtfinale, ali oni su pokazali timski duh. Video sam njihovo slavlje, video sam kako je zavladala jedna hemija i porodična atmosfera i to je ono što je ključ u svakom sportu, čak i u mom individualnom", izjavio je Đoković.

"Sa mojim timom imamo pozitivnu energiju koja nas nosi i vodi. Cela nacija je iza njih, malo da skinem pritisak sa njih, šta god da su uradili - oni su u mojim očima već postigli već ogroman uspeh. Ja znam kakvi su oni pobednici, pre svega naš kapiten Bogdan, i znam da će ići na zlato i ja im to želim i da u nedelju bude dva od dva za Srbiju".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke