Đoković: ''Velika je 'planina' na koju se treba popeti''

Autor: Darko Mitrović
sreda 29.05.2024.
00:00
Izvor: Sportske.net

Raspoloženje je mnogo bolje nego u Ženevi, a raste i samopouzdanje.

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Povezane vesti

Branilac trofeja na Rolan Garosu uspešno je započeo ovogodišnji turnir. Prvi tenuser sveta Novak Đoković je večeras u prbom kolu savladao francuskog predstavnika Pjer-Iga Erbera sa 3:0 u setovima, a odmah po završetku meča je izneo svoje prve utiske u razgovoru sa Fabrisom Santorom.

''Bilo je stvarno neverovatno sa navijačima. Hvala im na prisustvu, bilo je normalno da je publika bila na strani Erbera, domaćeg igrača. Posle 12 meseci, veliko je zadovoljstvo vratiti se ovde. Ovaj teren mnogo znači za moju karijeru. Mnogo velikih bitaka sam vodio ovde i velika je 'planina' na koju se treba popeti.

Ovaj meč u večernjem terminu je bio poseban za mene, potpuno drugačiji uslovi za igru. Dugo je čekati čitav dan da izađeš na teren, ali hvala publici za ovaj ambijent.

Pjer-Igo je servirao jako dobro u drugom i trećem setu. Bio sam u nekim nezgodnim situacijama i bilo je jako važno da u taj-brejku budem koncentrisan. Da je on dobio drugi set, bio bi drugačiji meč, drugačija atmosfera. Ali, odigrao sam svoj najbolji tenis u tom trenutku'', izjavio je Novak.

Usledilo je pitanje vezano za njegov jučerašnji dolazak na meč Nadala i Zvereva.

''Mnogo poštujem i Rafu i Zvereva. To su dva sjajna igrača. Nikada nećemo zaboraviti što je Rafa ostvario na ovom terenu i čestitam mu na njegovoj fantastičnoj karijeri'', naglasio je Đoković.

Ubrzo je dao izjavu i za Eurosport, u razgovoru sa Aleksom Korečom.

''Sjajan meč, sjajna atmosfera, večernji program. Erber je dobro servirao, mnogo je miksovao, bio je dobar tenis i sa moje strane i zadovoljan sam nastupom.

Iskustvo može da pomogne, ali moraš da igraš dobar tenis, da 'isporučiš robu', da igraš duge poene, duge razmene, što postaje sve teže za mene, ali i dalje se borim i nadam se da mogu da nastavim u pravom smeru'', zaključio je Đoković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke