Đoković za sada ima 19 Gren Slem trofeja, koliko ih je Federer imao u njegovim godinama?

Autor: Darko Mitrović
petak 18.06.2021.
19:54
Izvor: Sportske.net

Švajcarac je šest godina stariji od Novaka.

Beta/AP Photo/Aaron Favila
Beta/AP Photo/Aaron Favila

Povezane vesti

Novak Đoković je ove sezone već oborio jedan Federerov rekord, onaj po broju nedelja na prvom mestu ATP liste, a sada je veoma blizu da ga stigne i prestigne i po broju Gren Slem trofeja.

Dugo je Federer bio rekorder po broju trofeja na najvećim turnirima, prošle godine ga je stigao Nadal koji sada takođe ima 20 Gren Slem titula, a možda već za mesec dana mogao bi da im se na vrhu te liste priključi i Novak Đoković, ukoliko posle Rolan Garosa osvoji i Vimbldon.

Nadal je potvrdio da neće igrati na Vimbldonu, Federeru je taj turnir najvažniji događaj u sezoni, ali s obzirom da u avgustu puni 40 godina, teško da će moći da podseti na svoje najbolje dane.

Kako rekosmo, Federer je šest godina startijio od Novaka Đokovića koji je u maju napunio 34, pa se može postaviti i pitanje koliko je Federer imao osvojenih Gren Slem trofeja u Novakovim godinama.

Te, 2015. godine, kada je Federer bio 34-godišnjak, mogao se pohvaliti sa ukupno 17 Gren Slem trofeja, dakle dva manje nego što ih danas Đoković ima. Dve godine kasnije stigao je do brojke od 19 trofeja osvajanjem Australijan opena i Vimbldona, a 20. Gren Slem trofej osvojio je 2018. godine u Melburnu.

Kada je u pitanju Rafael Nadal, on je prošle godine kao 34-godišnjak osvojio svoj 20. Gren Slem trofej, a mi ne sumnjamo da će i Novaku to uspeti do kraja ove sezone, i ne samo to, već da će mu na jesen i Rafa i Rodžer gledati u leđa po ukupnom broju najvećih trofeja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke