Đoković želi da promeni tradiciju Vimbldona - Razlog je razuman

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 04.07.2022.
08:46
Izvor: Sportske.net

Logično, ali hoće li ga poslušati?

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Treći teniser sveta i šestostruki osvajač Vimbldona Novak Đoković urgirao je kod organizatora da mečevi na Centralnom terenu i Terenu broj jedan počinju nešto ranije nego uobičajeno.

Razlog za to je jednostavan - policijski čas koji i dalje važi u Londonu i Velikoj Britaniji. On se primenjuje posle 23 sata, a Đoković je svoj meč sa Timom van Rajtovenom okončao u 22.40. 

Kako je neophodno obaviti čitavu proceduru sa medijima, navijačima i unutar kompleksa, njegov dolazak u smeštaj je proces koji traje, a isto važi i za navijače koji teško da mogu kroz 20 minuta da budu u svojim domovima.

Vimbldonska tradicija nalaže početke mečeva od 13.30, ali Novak smatra da bi u ovom slučaju to moralo da se izmeni.

"Znamo kakvu tradiciju gaji Vimbldon i koliko se ona poštuje. Počeci mečeva na Centralnom i Terenu broj jedan se ne menjaju godinama unazad, ali čujem priče da bi to moglo da se promeni i da prvi mečevi krenu ranije. Ne vidim razlog zašto to ne bi bilo tako, posebno jer imamo obaveze sa intervjuima nakon mečeva", ističe Novak.

Takođe, postoji još jedna zamerka, a to je da se uslovi igre u večernjim terminima znatno menjaju.

"Ako igrate do kasno na dva najveća terena nastupaćete pod zatvorenim krovom što menja uslove, stil igre, način kretnje. Klizavije je, svetla su tu... Tako je zapravo ovo dvoranski turnir ako ste poslednji na Centralnom terenu. Kirjos i Cicipas su igrali do kasno pre nekoliko dana, Nadal isto", konstatovao je Đoković.

Što se današnjeg programa na Vimbldonu tiče, favoriti su uglavnom izraženi. Meč koji svakako ne smete da propustite je onaj Nika Kirjosa i on bi, baš kao i susret Garina i De Minora možda mogao da ode u više gemova. Pogledajte ponudu na AdmiralBet.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke