Đokovićeva dominacija - Srbija ekspresno u polufinalu, Nole i Siner opet oči u oči!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 23.11.2023.
22:34
Izvor: Sportske.net

Nepunih nedelju dana od finala u Torinu.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije plasirala se večeras u polufinale završnog turnira Dejvis kupa koji se igra u Malagi. Naš tim je sa 2:0 u pobedama savladao selekciju Velike Britanije, a rival u polufinalu biće nam selekcija Italije koja je ranije danas bila bolja od Holandije.

Posle Miomira Kecmanovića koji je posle velike borbe i dva odigrana taj-brejka savladao Džeka Drejpera, uspešan je, naravno, bio i najbolji teniser sveta.

Novak Đoković je večeras savladao Kamerona Norija sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:4 posle jednog sata i 42 minuta igre, pa je reprezentacija Srbije i pre dubl-meča osigurala plasman među četiri najbolje ekipe.

Prvi set je Nole rutinski dobio. U petom gemu je uspeo da napravi brejk, zatim je pri vođstvu od 4:3 imao četiri brejk-lopte koje nije iskoristio, pa je Nori uspeo da malo produži taj deo igre, ali ne i da ugrozi Đokovićevu prednost.

Naš teniser je sjajno servirao, nije dozvoljavao Noriju nijednu priliku da ga ugrozi, a u istom stilu je započeo i drugi set. Već u prvom gemu je Novak napravio brejk, zatim poveo sa 2:0 i izgledalo je tada da Norijev otpor slabi, ali Britanac se nije predavao.

Peti gem drugog seta je to najbolje potvrdio, Đoković je imao pet brejk-lopti, ali Nori je uspeo da se izvuče. Do kraja meča britanski teniser je nastavio da ''diše za vratom'' Novaku, ali šansu za preokrert nije imao.

Đoković je do kraja meča osvajao gemove na svoj servis, što mu je bilo dovoljno za pobedu i potvrdu plasmana Srbije u polufnale Dejvis kupa.

-

-

-

-

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke