Dominantni Đoković u polufinalu US opena, Amerikanac nije imao ni promil šanse!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 05.09.2023.
22:26
Izvor: Sportske.net

Nije pomogla ni domaća publika u Njujorku.

EPA-EFE/BRIAN HIRSCHFELD
EPA-EFE/BRIAN HIRSCHFELD

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale US opena.

Srpski teniser je u četvrtfinalu savladao Amerikanca Tejlora Frica sa 3:0, po setovima 6:1, 6:4, 6:4, posle dva sata i 35 minuta igre na centralnom terenu "Artur Eš".

Protivnik Đokoviću u polufinalu grend slema u Njujorku biće još jedan Amerikanac Frensis Tijafo ili Ben Šelton. Njihov četvrtfinalni okršaj na programu je noćas.

Nije dobro započeo meč Đoković i već u prvom gemu se suočio sa brejk loptom protivnika, ali je ipak uspeo da je spasi i sačuva svoj servis. Već u narednom gemu srpski teniser došao je do svoje prve prilike da oduzme servis Amerikancu, ali je ni on nije iskoristio. Odmah je usledila i druga, a Novaku ne smete dati dve šanse. Srbin je došao do ekspresnog brejka i poveo sa 2:0.

Mučio se Đoković sa servisom, retko ubacivao prvi početni udarac, što je omogućilo Fricu da ponovo stigne do brejk šanse. Đoković je izbacio loptu u aut, a Amerikanac smanjio na 2:1. Tek se u četvrtom gemu rasplamsala borba. Videli smo nekoliko sjajnih poena, igralo se na razlike, a na kraju je Đoković još jednom oduzeo servis rivalu i vratio dva gema prednosti – 3:1.

Rutinski je Đoković osvojio naredni servis gem, a onda i po treći put uzastopno stigao do brejka i ubrzo osvojio prvi set sa ubedljivih 6:1.

Tek na startu drugog seta Fric je osvojio svoj prvi servis-gem, i to sa nulom. Ipak, već u narednom gemu na Fricov servis Đoković se vratio staroj navici, došao do brejka i poveo sa 2:1.  Utisak je da je trostruki osvajač titule u Njujorku lakše osvajao gemove na servis rivala. Mučio se Đoković u četvrtom gemu, spasio isto toliko brejk prilika, da bi na kraju uvećao vođstvo na 3:1.

Naredna dva gema brzo su u svoju korist rešili serveri, tako je Đoković ima vođstvo od 4:3 u završnici seta.  Lako je srpski teniser osvojio naredni gem, a Fric uzvratio i smanjio na 5:4. Đoković je rutinski odservirao, vezao četiri poena i osvojio drugi set sa 6:4.

U uvodna četiri gema trećeg seta serveri su bili sigurni. Fric je popravio igru u odnosu na prvu polovinu meča, ali to još uvek nije bilo dovoljno da zapreti Đokoviću. Ipak, Amerikanac je bio siguran prilikom svog početnog udarca, te je održavao prednost u setu. Sjajnim forhenodm domaći teniser stigao je do dve brejk šanse u šestom gemu, ali ih je Đoković sjajno spasio i izjednačio na 3:3.

Sedmi gem obično bude idealan za brejk. Tako je bilo i u trećem setu ovog meča. Đoković je „napao“ servis rivala, odličnim udarcima sa osnovne linije poremetio Frica, došao do brejk prilike i oduzeo servis rivalu, tako poveo sa 4:3.

Ipak, Fric se brzo oporavio posle izgubljenog servisa i stigao do dve brejk lopte, ali je obe upropastio neiznuđenim greškama. Međutim, Đoković je dekoncentrisano odigrao naredni poen, zasmetao mu je neko sa tribina, i dozvolio je rivalu još jednu brejk priliku koju je domaći teniser pretvorio u izjednačenje - 4:4.

Na svu sreću, već u narednom gemu Đoković je vratio stvari na svoje mesto. Došao je Srbin do tri uzastopne brejk lopte iskoristio greške rivala i došao na samo gem do plasmana u polufinale.

Nije se predao Fric, imao je Amerikanac brejk šansu da ostane u meču, ali ga je naš teniser sjajnim servisom osujetio u tom pokušaju i na najbolji mogući način završio započeto.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke