Drama i umalo čudo u Madridu, Rafa Nadal se vratio iz mrtvih!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 05.05.2022.
19:42
Izvor: Sportske.net, Beta

Kakav meč!

 EPA-EFE/Emilio Naranjo
EPA-EFE/Emilio Naranjo

Povezane vesti

Španski teniser Rafael Nadal savladao je Belgijanca Davida Gofana u osmini finala Mastersa u Madridu rezultatom 2:1 u setovima (6:3, 5:7, 6:7) posle velike drame i tri sata i 13 minuta uzbudljivog tenisa.

Španac je prvi set osvojio prilično lako, pa je posle izgubljenog servisa dva puta "brejknuo" rivala i dobio prvi set sa 6:3.

Usledio je potom veliki preokret Gofana, 60. teniser sveta je uspeo da se vrati u meč posle izgubljenog servisa, te sa dva brejka i spasivši dve meč lopte Nadala izjednačio rezultat na 1:1.

Veliku dramu videli smo u trećem setu, brejkova nije bilo, pa je usledio taj-brejk. Po dva izgubljena servisa na obe strane, nakon čega je Gofan propustio čak četiri meč lopte, što je ipak previše kada igrate sa Nadalom.

Španac je iskoristio svoju četvrtu meč loptu i zakazao okršaj sa boljim iz duela Karlos Alkaraz - Kamerun Nori.

Nemački teniser Aleksander Zverev plasirao se u četvrtfinale mastersa u Madridu, pošto mu je Italijan Lorenco Muzeti danas predao meč osmine finala.

Zverev je vodio sa 6:3 i 1:0 u trenutku kada je Muzeti predao meč zbog problema sa mišićem.

Treći teniser sveta i branilac titule u Madridu boriće se za plasman u polufinale sa Feliksom Ože-Elijasimom koji je bio bolji od Italijana Jana Simera sa 2:0 u setovima (6:1, 6:2).

U četvrtfinale plasirao se i Stefanos Cicipas koji je pobedio Bugarina Grigora Dimitrova sa 2:0 u setovima (6:3, 6:4).

Grk, peti teniser sveta, u četvrtfinalu sastaće se sa Andrejom Rubljevim koji je ranije danas pobedio Danijela Evansa sa 2:0 u setovima (7:6, 7:5).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke