Drama na vrhuncu, Nemci prošli dalje, Srbija čeka rasplet, komplikovano je!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.11.2021.
22:11
Izvor: Sportske.net

Nemačka napravila preokret protiv Austrije i prošla u četvrtfinale.

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Dejvis kup reprezentacija Srbije zauzela je drugo mesto u svojoj grupi, posle pobede nad Austrijom i jučerašnjeg poraza od Nemačke. Večeras su Nemci potvrdili prvo mesto pobedom nad Austrijom rezultatom 2:1 u pobedama, pa sada naš nacionalni tim najpre čeka rasplet duela između Španije i Rusije kako bi saznao da li će kao jedna od dve najbolje drugoplasirane selekcije iz svih grupa izboriti plasman među osam najboljih.

Ono što bi našem timu najviše odgovaralo je da ili Španija ili Rusija slave maksimalnim rezultatom 3:0, ali to sada nije moguće, jer je Španija povela pobedom Lopeza nad Rubljovim, a Medvedev je uzvratio trijumfom nad Karenjo-Bustom rezultatom 2:0, po setovima 6:2 i 7:6.

Sada čekamo rasplet u dublu, posle kog će možda čak odlučivati i ukupni set količnik Srbije sa poraženim iz duela Španije i Rusije.

Tri su opcije uoči odlučujućeg dubla:

1. Ako Rusija trijumfuje u dublu, osvojiće prvo mesto u svojoj grupi, a Srbija ide dalje kao najbolja drugoplasirana.

2. Ako Španija slavi u tri seta, osvojiće prvo mesto u grupi, a Rusija će otići dalje kao najbolja drugoplasirana.

3. Ako Španija slavi u dva seta u dublu, opet će osvojiti prvo mesto, a set količnik će odlučivati između Srbije i Rusije ko ide dalje.

Dubl meč je na programu od 22:25h, za Špance će igrati Marsel Granoljers i Felisijano Lopes, a za Ruse Aslan Karacev i Andrej Rubljov.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke