Drama u Astani - Hamadova velika škola, poraz koji boli u polufinalu!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 02.10.2023.
14:31
Izvor: Sportske.net

Bravo za sjajnu partiju i sjajan turnir Hamada Međedovića.

EPA-EFE/PETER SCHNEIDER
EPA-EFE/PETER SCHNEIDER

Povezane vesti

U polufinalu turnira u Astani Hamad Međedović nije mogao preko Sebastijana Korde, iako je imao veliku šansu. 

Trenutno 28. teniser na svetskoj rang listi slavio je posle tri taj-brejka sa 7:6 (8), 6:7 (2) i 6:7 (3).

Veoma neizvestan duel Sebastijana Korde i Hamada Međedovića, bez brejka u prvom setu, igrali su preko sat vremena i na kraju došli do taj-brejka koji je bio još neizvesniji. 

Jedna sumnjiva lopta koju je "oko sokolovo" preinačilo u poen za našeg tenisera, naš teniser na kraju mentalno stabilniji, sačekao je grešku Korde koji nije imao dovoljno živaca da iznese one najbitnije poene. 

Slabo je Međedović ušao u drugi set, opuštenije, imao je Korda odmah dve brejk lopte, ali je zahvaljujući dobrim servisima Međedović uspeo da se vrati. 

Kako je odmicao set, trenutno 120. teniser na svetu je bio sve sigurniji na svoj servis, a pri rezultatu 5:4 za Kordu u drugom setu, i 30:30, Međedović servira as za jedan oslobađajući urlik, potom još jedan dobar servis za 5:5. 

Činilo se kao da bi obojica potpisali da igraju odmah taj-brejk, i nismo imali dilemu, gledali smo odlučujući gem drugog seta. Agresivan je bio Hamad, to ga je koštalo jednog mini-brejka, pa je Korda imao 4:2, usledili su loši forhendi, pa je Amerikanac stigao do 1:1 u setovima. 

Mislili ste da je treći set bio drugačiji? Ne, Sebastijan i Hamad su dobijali svoje gemove, 6:6, pa novi taj-brejk. Dva mini brejka na startu, po jedan na obe strane, a Hamad je bio besan, ljut, slomio je reket kada je Korda stigao do 3:1, a onda poen za Amerikanca za 4:1 zbog lomljenja reketa...

Došao je do poena nade Međedović, bilo mu je potrebno buđenje, ali nije uspeo, Korda je u finalu. 

Očekujemo da Međedović bude 105. na ATP listi od ponedeljka. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke