DRUGI SET - Čudesni Novak uzvraća udarac!

Autor: Darko Mitrović
utorak 31.05.2022.
23:22
Izvor: Sportske.net

Nole kao Feniks!

 EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Sat i po trajao je neverovatni drugi set četvrtfinala Rolan Garosa, Novak Đoković je bio ''na konopcima'', ali je ipak izjednačio protiv Nadala na 1:1 u setovima - 2:6, 6:4!

Trinaest minuta trajao je prvi gem drugog seta, ali iako je Novak imao servis, konstantno je bio u defanzivi. Nadal igra agresivno, samouvereno, forhend ga za sada fantastično služi. Čak šest brejk-lopti je Novak uspeo da spasi u ovom gemu, ali sedmu je Nadal iskoristio i ponovo već na startu seta stigao do brejka prednosti.

Ni naredna dva gema nisu donela nikakav pomak u Đokovićevoj igri. Španac i dalje gospodari terenom, igra kao u najboljim danima i ekspresno je stigao i do novog brejka za vođstvo od 3:0.

I kada je izgledalo da se Novakova igra potpuno raspada, u četvrtom gemu se pojavio tračak nade. Uspeo je uz malo sreće da dođe do prvog gema, ali i prvog brejka u drugom setu.

Taj brejk je i potvrđen u sledećem gemu kada je Đoković na svoj servis uspeo da smanji na 3:2, a onda još jedan marartonski gem od 19 minuta u kome je Novak uspeo da iskoristi svoju petu brejk-loptu i izjednači na 3:3!

Velika borba vodila se i u sedmom gemu, Nadal počinje sve češće da greši, mada je i Novak imao duplu servis grešku, ali što je najvažnije, Đoković uspeva da veže i četvrti uzastopni dobijen gem, za prvo vođstvo u gemovima od početka meča - 4:3!

Uspeo je Nadal da prekine ovu Đokovićevu seriju, ali naš teniser prvi dolazi do set lopte, pri vođstvu od 5:4, a na servis Nadala. Ipak, Španac uspeva da se izvuče, ali samo nakratko. Novak ubrzo dolazi do nove prilike koju nije propustio - 6:4 u drugom setu.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke