Emocije slomile Pilića, Novakov poraz ga naterao na suze

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 14.09.2021.
17:10
Izvor: Sportske.net

Veruje da će sve doći na svoje mesto.

Beta/AP Photo/John Minchillo
Beta/AP Photo/John Minchillo

Povezane vesti

Legendarni hrvatski teniser Nikola Pilić emotivno je reagovao na poraz Novaka Đokovića u finalu US opena pošto je tokom uključenja u program RTS-a pustio suzu.

Bilo je to pri kraju obraćanje, koje je počeo primetivši da je maraton protiv Aleksandra Zvereva dva dana ranije uzeo danak.

"Novak nas je malo razmazio pobedama. Siguran sam da je polufinalni meč sa Zverevim uzeo previše energije Novaku za duel sa Medvedevim. Ima 34 godine i telo se ne oporavlja tako brzo. Fizički nije bio spreman za finale. Šta god je pokušao, nije išlo. Danil je odličan igrač, ali Novakov ritern nije funkcionisao, nije uspeo da napravi brejk. Žao mi je, bilo bi lepo da je osvojio sva četiri Grend slema kao Rod Lejver. Ipak, uveren sam da će se brzo vratiti", rekao je Pilić za RTS.

Osvrnuo se i na to što je publika u Njujorku posle dužeg vremena bila na strani srpskog asa.

"Oni su želeli da gledaju istorijski meč i da budu deo te istorije. Ti zapadni mediji su godinama favorizovali Federera i Nadala. Ako je Novaku to neka vrsta satisfakcije, onda treba i to da se spomene. Đoković će još turnira osvajati", naveo je Pilić.

Istakao je da Novak već deceniju igra pod pritiskom i da nije lako izboriti se sa tim u njegovim godinama.

"On je već 10 godina pod pritiskom.Ima veliku želju za pobedom. Možda je u toj želji izgoreo. Pečat svega je bilo to polufinale od pet setova sa Sašom. Igrao je protiv inspirisanog protivnika, Medvedev je na bitne poene igrao fantastično ili servirao as udarce. Ja sam njegov navijač. Znate li vi koliko je 350 nedelja na vrhu u godinama? Ne može svaki dan da bude savršen. Tako nije bilo ovog puta".

Bivši teniser veruje da će se Novak već u Australiji vratiti jači gde će u januaru "gađati" 10. trofej.

"Pa niko nije osvojio devet puta Australijan open, pa to je jedino Novak uradio. On se oseća fantastično u Melburnu i sigurno da ako se bude osećao dobro da će osvojiti deseti. Ja sam siguran da su ambicije Novaka velike. Mlađi je od Nadala i Federera i siguran sam da će pre ili kasnije on osvojiti 21. titulu. Ali, samo da vam kažem, to nije bitno. Onog momenta kada je Đoković osvojio Vimbldon, stavio sam sve na sto i došao do toga da je u pet različitih komponenata najbolji na svetu".

Za kraj, nije mogao da se odbrani od jakih emocija.

"Neću biti subjektivan, Novak je za mene najbolji svih vremena. Novače, glavu gore, i meni je teško".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke