Emotivno Novakovo obraćanje, aplauz dobio i - Rodžer Federer!

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.01.2023.
12:15
Izvor: Sportske.net

Reči zahvalnosti posle nove pobede.

EPA-EFE/LUKAS COCH
EPA-EFE/LUKAS COCH

Povezane vesti

Novak Đoković se još jednom odličnom partijom plasirao u polufinale Australijan opena, ali je današnju igru protiv Rubljova ocenio kao nešto manje kvalitetnu u odnosu na četvrtfinalni meč protiv Aleksa De Minora.

''Rangirao bih ga kao broj 2, ali blizu je nastupa od pre dve večeri. Igram jako solidno, volim da igram u ovim uslovima i na ovom turniru. Ovo je najposebniji turnir u mojoj karijeri.

Moraš da se prilagodiš uslovima. Nije bilo toliko vetrovito kad sam se zagrevao, a onda kad je počeo meč, počeo je i jak vetar, pa moraš da biraš udarce, podbacivanje loptice pri servisu je kocka.

Bilo je mnogo tesnih gemova, Andrej je sjajan igrač, imam tonu poštovanja prema njemu. Imao sam plan, ali druga stvar je ono šta se dešava na terenu. Našao sam svoj najbolji tenis i zbog toga sam najzadovoljniji'', rekao je Novak.

Osim sa protivnicima, naš teniser se bori sve vreme i sa povredom zadnje lože, a koliko je to naporno između mečeva, svedoče i ove njegove reči.

''Bio sam povezan na mašine, davao sam sve od sebe, svaku mašinu sam isprobavao da bih oporavio svoju nogu i to je pomoglo. Nedostaje miu tenis tokom dana pauze, ali treba biti pametan i važno je oporaviti se.

Pokušaću da nastavim da budem dobar'', rekao je Nole.

Rival u polufinalu biće mu Amerikanac Tomi Pol, sa kojim se do sada nije sastajao.

''Sreli smo se u svlačionici danas'', našalio se Novak.

''Očigledno, on nema šta da izgubi, prvi put je u grend slem polufinalu, ima sjajnog trenera koji je dosta dugo na turu i moram da budem mentalno i psihološki tom meču'', rekao je Đoković. 

Nešto kasnije se prisetio i US opena iz 2007. godine, kada ga je Rodžer Federer savladao u finalu i čim je pomenuo Rodžerovo ime, začuo se aplauz, a Nole ga je zatim dodatno pojačao.

''Hajdemo jedan aplauz za Rodžera.

''Imao sam neverovatne borbe sa njim, on nedostaje, video sam ga da se lepo obukao za fashion week, video sam ga i na skijanju, možda ga i izazovem. Veliki pozdrav njemu i njegovoj porodici'', poručio je Đoković.

Na kraju je imao potrebu još nešto da kaže.

''Danas je rođendan mog fizioterapeuta, pobegao je u svlačionicu sad, i mojoj mami kojoj je juče bio rođendan. Volim te, mama''.

Rod Lejver Arena je zatim zapevala ''Happy birthday''.

''Takođe, Miljan Amanović je prošao pakao sa mnom u proteklih deset dana, mora i on sve vreme da izdržava od jutra do mraka sa mnom i želim da mu kažem veliko hvala'', zaključio je Đoković.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke