Endi Rodik: "Novak najbolji sportista sveta"

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 16.09.2023.
23:23
Izvor: Sportske.net

Nesumnjivo za njega!

AP Photo/John Minchillo
AP Photo/John Minchillo

Povezane vesti

Nekada veliki rival na terenu, negde sa početka Novakove karijere kada ga je Srbin nervirao (posebno zbog dugog tapkanja loptice u ključnim poenima), a danas veliki poštovalac lika i dela Novaka Đokovića. 

Endi Rodik je u izjavi medijima u SAD istakao da je Novak Đoković najbolji sportista današnjice i čvrsto stoji iza toga. 

"Dominacija Novaka i njegov način da konzistentno pobeđuje, to je zaista apsurdno! On je verovatno najpouzdaniji igrač kojeg smo ikad imali u ovoj igri. Ne bih se kladio protiv njega nikada, ni na jednoj podlozi, ni u jednom formatu. Nemoguće je pronaći statistički argument protiv njega da je najbolji ikad. To vam je kao da sada dokazujete gravitaciju. On je sada izjednačen sa Margaret Kort, ali želi i 25. grend slem. Posle toga, on će igrati protiv svoje senke, nema više ništa drugo za njega. Dolazi do matriksa između toga šta je njegova motivacija i šta mu telo govori. Nikada ne potcenjujte zdravlje, posebno pred kraj svoje karijere, ali, ako je on motivisan, njegovo telo izgleda kao da će igrati još par godina. Nije čak ni blizu preuveličavanja da kažem da je najbolji sportista na svetu u ovom trenutku", rekao je Endi Rodik. 

Ne možemo a da se ne složimo...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke