Federer optužen! Manipulisao uticajem kako bi pomogao sebi, ali i Noletu!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 05.12.2020.
10:41
Izvor: Sportske.net

Ovo drugo je jasno posledica, ne mislite valjda da bi svesno pomogao rivalu?

EPA-EFE/LUKAS COCH
EPA-EFE/LUKAS COCH

Povezane vesti

Ozbiljne optužbe stigle su na račun Federera, odnosno manipulacije koje je koristeći se uticajem u savetu igrača napravio kako bi sačuvao svoje mesto na rang listi.

Jasno, nije ga puno briga za listu, ali bi u slučaju pogoršanja pozicije imao mnogo teži žreb na turnirima i teško da bi u ovim godinama mogao da sačuva snagu za odlučujuće duele.

Dirk Hordorf, uticajni potpredsednik nemačke federacije i zvaničnik ATP je u podkastu "Tišina molim" na platformi "Tenisnet" objasnio da je Federer obmanuo igrače u svoju korist.

"On je iskoristio uticaj, iza svega se krije samo sebično interese. Ove godine nije odigran Vimbldon jedini od svih Gren Slemova".


"Svesno je uticao da se promeni sistem bodovanja, odnosno da se zamrznu poeni između marta 2019. i decembra 2020. To znači da Federer, iako je pre pandemije propustio Melburn zbog povrede kolena ne gubi poene"

baner

I sada, iako bi trebalo da bude 29. na ATP listi da je bodovanje kakvo je i bilo, Švajcarac je peti, iako nije osvojio nikakve bodove, i ovu godinu iskoristio da se oporavi, jer ima nameru još da igra. Tako je zadržao odličan renking koji ipak pomaže jer ne igra na početku sa nosiocima.

Ali, pomogao je i našem Đokoviću. Posledica toga da su poeni zamrznuti je to što je Nole ostao prvi i prešao na večnoj listi baš Federera po broju nedelja provedenih na vrhu ATP liste. Novak je osvojio osmi Australijan Open, pa titulu u Dubaiju, tu je bio računajući i prethodnu godinu u seriji od 21 pobede. Osvojio je Sinsinati, izjednačio rekord Nadala po broju Masters Titula.

Onda je ispao u osmini finala US Opena, pobedio u Rimu, poražen je u Parizu od Nadala. Zatim je usledio poraz u Beču i onda na kraju ispadanje u polufinalu ATP tura.

Nadal je osvojio Italijan Open, turnir u Akapulku, nakon što je izgubio četvrtfinale Melburna. Dobio je i Pariz, "svoje dvorište", a ispao je u "Bersiju" i na kraju u polufinalu završnog ATP turnira. Ostao je drugi na ATP listi...

U svakom slučaju, dok se stvari ne budu vratile u normalu biće ovako, a Federeru ne pada na pamet da se povuče, oporavio se i igraće i naredne sezone, koliko pandemija bude dozvolila.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke