Francuska Dejvis kup reprezentacija ima novog selektora

Autor: Ivan Cvetković
petak 17.11.2023.
18:30
Izvor: Sportske.net

Matje je najbolji plasman u karijeri ostvario 2008. godine, kada je bio 12. na ATP listi i osvojio je četiri titule.

EPA/PETER SCHNEIDER
EPA/PETER SCHNEIDER

Povezane vesti

Bivši teniser Pol-Anri Matje imenovan je danas za novog selektora Dejvis kup tima Francuske i predvodiće mušku reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine.

Matje je na klupi Francuske zamenio Sebastjena Grožana koji je četiri godine predvodio ekipu, a posao je napustio kako bi trenirao 19-godišnjeg sunarodnika Artura Fisa.

"Ponosan sam i počastvovan što sam dobio ovaj posao. Situacija se ukazala jer je Sebastjen prešao da trenira Artura. Imam veliku odgovornost u Dejvis kupu, ali i na Olimpijskim igrama. Nadam se da ćemo osvojiti medalju, imam velike ambicije za ekipu", naveo je Matje.

Olimpijske igre u Parizu održaće se od 26. jula do 11. avgusta naredne godine.

Matje je najbolji plasman u karijeri ostvario 2008. godine, kada je bio 12. na ATP listi i osvojio je četiri titule. Na svakom grend slemu, osim na Ju Es openu, igrao je u četvrtom kolu.


"Mnogo mi pomaže igračko iskustvo. U stalnom sam kontaktu sa igračima, posebno mlađim. Osećam se potpuno sposobnim da vodim tim što dalje. Dejvis kup mi je oduvek mnogo značio. Želim da izvedem najbolje igrače. Drugačije je za Olimpijske igre jer se igrači prijavljuju, ne radi se o selekciji igrača", naveo je 41-godišnji Matje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke