Francuz vidi ono što mi ne vidimo? ''Rodžer najbolji svih vremena''

Autor: Darko Mitrović
utorak 13.07.2021.
16:18
Izvor: Sportske.net

Biće sve zanimljivije slušati ova veličanja Fededera, iako je svima jasno ko je najbolji na svetu svih vremena.

Beta/AP Photo/John Minchillo
Beta/AP Photo/John Minchillo

Povezane vesti

Novak Đoković se u nedelju izjednačio po broju osvojenih Gren Slem trofeja sa Rodžerom Fedederom i Rafaelom Nadalom, sva trojica ih sada imaju po 20, ali sve ostale najznačajnije brojke su na Novakovoj strani, poput one o broju nedelja provedenih na ATP listi, gde iz nedelje u nedelju svoj rekord čini sve impresivnijim.

Svako ko objektivno sagledava učinak sve trojice priznaje da je Novak Đoković najbolji teniser svih vremena, ali tako ne misli francuski teniser Rišar Gaske koji je u razgovoru za ''L'Ekip'' ostao pri tvrdnji da je Fededer najbolji, a ne Đoković.

''Tenis vidim drugačije od drugih. Oduvek sam govorio da za mene nije važan broj Gren Slemova kada je u pitanju izbor najboljeg igrača svih vremena. Ne gledam samo brojeve, već i estetiku, tehniku i ono što teniser radi na terenu.

Rasprava je sve naglašenija, jasno mi je zbog čega, ali za mene je Federer nezamenljiv. Najbolji teniser svih vremena! Tačno je da je u pogledu statistike i kondicije Đoković bolji igrač. Osvajanje tri Gren Slem titule zaredom je neverovatno", istakao je Gaske.

Dodao je i da ne razume ljude koji poštuju Fededera, a Đokovića uopšte ne, a iz njegovog ugla to izgleda ovako:

''Rodžer je najbolji, ali i Đoković mi se jako sviđa'', zaključio je Gaske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke