Francuzi su već otpisali Novaka, a onda ih je Monfis ućutkao prostom logikom!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 02.11.2021.
13:35
Izvor: Sportske.net

Gael ima visoko mišljenje o najboljem teniseru sveta.

EPA-EFE/ALI HAIDER
EPA-EFE/ALI HAIDER

Povezane vesti

Počeo je masters u Parizu, a veliku pažnju i to s razlogom privlači najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Toliko da je pitanje o njemu dobio i Gael Monfis, novinari su provokativno potencirali pad Srbina u skorijoj budućnosti.

"Možeš li da pričaš malo o finalu US Opena. Jesi li očekivao takav pad Novaka Đokovića koji je izgubio od tenisera nove generacije? Da li to menja tvoje mišljenje o njemu? Da li će ga sada svi drugačije gledati? Da li je sada lakše pobediti ga? Možda više nije glavni?", pitao je jedan od prisutnih novinara.

Monfis je inače veliki prijatelj sa Đokovićem koji ga je pobedio u svih 17 međusobnih duela, a čitavu stvar vidi malo drugačije.

"Ja ga i dalje vidim kao tenisku legendu. Osvojio je tri grend slema, i dalje pokušava da osvoji još više... Čovek je legenda, a izgubio je od Danila koji je igrao neverovatno dobro, nije mnogo mečeva izgubio. Koliko znam, Danil je drugi na svetu, tako da što se mene tiče - ništa se nije promenilo", smatra Francuz.

Potom je "poentirao" objašnjenjem da je izgubio od Danila MEdvedeva, koji je i dalje drugi teniser sveta.

"Njih dvojica su na visokom nivou, ali Novak je Novak. To je i dalje strašan teniser. Osvojio je tri grend slema prošle godine, isti je kao i do sada, samo je izgubio od drugog tenisera na ATP listi", zaključio je Monfis.

Motiv više za "otpisanog" Novaka kojem ipak preti opasnost da ga Rus pretekne, više o kalkulacijama pročitajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke