Fric ne zazire od Sinera: "Izaći ću na teren i pobediti"

Autor: Mladen Heleta
subota 07.09.2024.
16:30
Izvor: Sportske.net

Amerikanac veruje u svoju prvu grend slem titulu.

EPA-EFE/LUKAS COCH
EPA-EFE/LUKAS COCH

Povezane vesti

Malo ko je očekivao da ćemo u finalu US opena gledati duel između Janika Sinera i Tejlora Frica, ali to će se desiti sutra uveče.

Italijan Siner je prvi reket sveta, ali je u Njujork stigao uzdrman doping aferom. Ipak, uspeo je da prevaziće pompu koje se stvorila oko njega i boriće se za svoj drugi grend slem trofej u karijeri, a drugi i ove godine, pošto je u januaru slavio na Australijan openu.

Fric, koji je 12. na ATP listi, je već ostvario svoj najveći uspeh u karijeri, igraće prvo grend slem finale, ali on sada želi titulu pred domaćom američkom publikom.

"Oduvek sam igrao dobro protiv Janika. Dugo nismo igrali, a poslednji put me je u tri seta dobio u Indijan Velsu. On veoma jako udara lopticu, ali mislim da ja uvek lepo udaram lopticu posle njegovih udaraca. Ne znam šta da vam kažem, uglavnom igram dobro protiv njega", izjavio je Fric.

Iako u finalu neće biti favorit, daleko od toga, Fric veruje da može da trijumfuje.

"Iskreno, uvek sam uživao da igram protiv njega. Mislim da će biti mnogo stresnijih situacija nego u polufinalu protiv Tijafoa", rekao je Fric i podvukao:

"Imam osećaj da ću izaći na teren, igrati jako dobro i pobediti. Kada igram dobar tenis, mislim da je to dovoljan nivo da pobedim".

To će biti treći međusobni duel Amerikanca i Italijana, a trenutno je 1-1. Zanimljivo je da su oba meča odigrana na mastersu u Indijan Velsu. Fric je bio bolji 2021. godine sa 2:0 u setovima, a Siner 2023. sa 2:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke