RG - Furiozni Alkaraz stigao do Novaka!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 06.06.2023.
22:44
Izvor: Sportske.net

Cicipas se pojavio tek u finišu.

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Povezane vesti

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u polufinale Rolan Garosa. On je sa 3:0, po setovima 6:2, 6:1, 7:6 (5), za dva sata i 15 minuta igre savladao Grka Stefanosa Cicipasa.

Očekivali smo spektakl na stadionu "Filip Šatrije", ali smo umesto toga dobili "jednosmernu ulicu". Večeras je u Parizu postojao samo prvi teniser sveta Karlos Alkaraz i fenomenalnom igrom izborio plasman u narednu rundu gde ga u petak čeka jedan od najboljih igrača svih vremena Srbin Novak Đoković.

Raspoloženi Alkaraz je do prvog brejka na meču stigao već u trećem gemu, zatim u završnici seta napravio još jedan i osvojio prvi set sa 6:2.

Cicipas je igrao katastrofalno večeras, a već u prvom gemu drugog seta Grk je dozvolio protivniku da mu još jednom oduzme servis. Na drugoj strani Alakaraz nije imao nikakvih problema prilikom svojih servis gemova, čekao je šanse za brejk i koristio ih. Do kraja drugog seta prvi na svetu je još dva puta stigao do brejka ostavivši petog na ATP listi Cicipasa na samo jednom osvojenom gemu.

Sjajno je Alkaraz započeo i treći set. Brzo je Španac poveo sa 3:0.  stigao do vođstva od 5:2 i na samo jedan gem od plasmana među četiri najbolja u Parizu. Imao je Španac dve meč lopte u narednom gemu na servis Cicipasa, ali ih je Grk spasio i ostao u meču. 

Servirao je Alkaraz za pobedu, a Cicipas odigrao najbolji gem večeras, stigao do brejka i smanjio na 5:4. Tada je Grk servirao za izjednačenje, Alkaraz imao i treću meč loptu, ali je Cicipas i to preživeo.

Otišao je treći set u taj-brejk, a tamo je Alkaraz ipak vratio fokus i poveo sa 6:3. Uspeo je Cicipas dobrim servisima da spasi još dve meč lopte, ali je Alkaraz iskoristio šestu i izborio megdan sa Đokovićem.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke