Gospodo sa Vimbldona, ovo je nepoštovanje!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 09.07.2023.
21:27
Izvor: Sportske.net

Neshvatljiv tretman najboljeg igrača svih vremena.

EPA-EFE/NEIL
EPA-EFE/NEIL

Povezane vesti

Novak Đoković je sa 23 titule rekorder po broju grend slem trofeja, Vimbldon je osvojio sedam puta, četiri puta zaredom, ove godine ima priliku da se sa osam pehara izjednači sa rekorderom Rodžerom Federerom, ali deluje kao da organizatori čine sve što je u njihovoj moći da ga onemoguće u tome i da ga "sapletu" na svakom koraku, iako smo mi u ovoj redakciji sve, samo nismo teoretičari zavere.

Ali kako objasniti tretman prema najboljem teniseru svih vremena, koji dva kola zaredom dobija poslednji termin na Centralnom terenu. I ne, to nije "prajm" noćni termin kao na ostalim grend slemovima, jer prosto meč koji počne kasno uveče, a oduži se, na Vimbldonu ne može da se završi u tom danu.

Preksinoć je protiv Stena Vavrinke u trećem kolu za koji minut bio brži od famoznog "policijskog časa" na Vimbldonu, a čini se da će večeras teško moći da završi meč osmine finala protiv Hubreta Hurkača, koji još nije nije ni počeo, a moraće da se okonča ili prekine tačno u ponoć.

A taj "policijski čas" je posebna priča. Uz sve poštovanje prema britanskoj tradiciji, neverovatno je da jedan grend slem, mnogi kažu najvažniji, kuburi i trpi zbog nekog pravila iz praistorije. Pogledajte samo gde su otišli sa organizacijom Australijan open i US open, čak je i Rolan Garos nedavno prihvatio da je ipak 21. vek.

Upravo je "policijski čas" 2018. godine prekinuo polufinalni meč između Đokovića i Nadala, koji je "pretio" da postane najbolji u istoriji tenisa. Novak jeste sutra pobedio, kasnije i osvojio titulu, ali ostao je gorak ukus kod onih pravih ljubitelja tenisa, koji su ostali uskraćeni za spektakl.

Dakle, gospodo sa Vimbldona, malo više poštovanja prema najboljem ikada!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke