Gotovo, Novaku poništena viza!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 16.01.2022.
07:56
Izvor: Sportske.net

Nema više nade...

AP Photo/Mark Baker
AP Photo/Mark Baker

Povezane vesti

Jednoglasnom odlukom suda, Novaku Đokoviću je poništena viza i on neće braniti titulu na Australijan Openu koji počinje sutra.

Ovo je konačna odluka, Đoković nema pravo žalbe i moraće da napusti Australiju. U prvim komentarima ističe se da je odluka očekivana, da "kuća uvek dobija", kako kažu Australijanci i da je moć politike i ulog preveliki da bi Đoković mogao da dobije spor.

Tročlano veće sudija koje čine Dejvid O'Kalahan, Entoni Besank i Džejms Alsop je posle ročišta, koje je počelo u petak u 23.30 po srednjoevropskom vremenu donelo odluku da odbaci Djokovićevu žalbu na ukidanje vize.

Djokoviću je u petak drugi put ukinuta australijska viza, nakon što je u zemlju ušao nevakcinisan protiv korona virusa, ali uz medicinsko izuzeće, kako bi učestvovao na Australijan openu.

Odluku o ukidanju vize doneo je ministar za imigracije Aleks Hok jer bi, po njegovom mišnjenju, prisustvo nevakcinisanog igrača moglo da podstakne protivljenje vakcinaciji protiv korona virusa, kao i zbog zabrinutosti za javno zdravlje.

Djokoviću je viza prvi put ukinuta 6. januara po njegovom dolasku u Melburn, nakon što su zvaničnici australijskih graničnih vlasti procenili da nije pružio odgovarajuće dokaze da bi dobio medicinsko izuzeće.

On je potom nekoliko dana proveo u imigracionom hotelu pre nego što je dobio prvi spor na sudu kada je odlučeno da mu se vrati viza i da bude pušten iz pritvora.

Prvi teniser je dobio medicinsko izuzeće jer je naveo da je sredinom decembra imao korona virus. On je u sredu priznao da je prekršio pravila o izolaciji, pošto je dao jedan intervju znajući da je pozitivan.

Djoković na Australijan openu pokušava da osvoji rekordni 10. trofej na tom turniru i rekordnu 21. grend slem titulu.

Prvi grend slem turnir u sezoni počinje u ponedeljak.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke