Gotovo - Veliki preokret Tijafoa, istorijski trijumf Tima sveta na Lejver kupu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 25.09.2022.
19:12
Izvor: Sportske.net

Cicipas prokockao četiri meč-lopte.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Sve je rešeno na ovogodišnjem Lejver kupu - Tim sveta je savladao Tim Evrope, i to prvi put od 2017. godine, od kada se održava ovo takmičenje.

Odlučujuću pobedu Timu sveta doneo je Amerikanac Frensis Tijafo, koji je večeras u Londonu posle velike borbe i preokreta savladao Stefanosa Cicipasa sa 2:1, po setovima 1:6, 7:6 (13:11), 10:8.

Ovom pobedom Tim sveta je stigao do nedostižnog vođstva od 13:8, pa se poslednji meč između Kaspera Ruda i Tejlora Frica neće ni igrati.

Podsetimo, uoči današnjeg, poslednjeg dana takmičenja na Lejver kupu Tim Evropa je imao vođstvo od 8:4, ali je Tim sveta danas ostvario čak tri trijumfa - najpre u dublu, zatim je naš Novak Đoković poražen od Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima, da bi tačku stavio Tijafo pobedom nad Cicipasom.

Prvi set nije nagoveštavao ovakav ishod, jer je Cicipas dominirao na terenu i u tom delu igre prepustio samo jedan gem Tijafou. Prava borba počela je u drugom setu, u kom je Cicipas tokom dramatičnog taj-brejka propustio čak četiri meč-lopte, poslednju pri vođstvu 11:10, a onda Tijafo u dva uzastopna poena pogađa liniju, pravi preokret i uvodi ovaj meč u treći set.

Osvojeni set doprineo je dodatnom samopouzdanju Tijafoa koji je bolje odigrao treći, ''taj-brejk'' set i dobio ga sa 10:8 za konačan trijumf.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke