Guvernerovo pismo direktno za Bajdena: "Ukinite ograničenja da Đoković dođe!"

Autor: Nemanja Janošev
sreda 08.03.2023.
09:30
Izvor: Sportske.net

Da li će mu dopustiti da uđe?

AP Photo/Aaron Favila
AP Photo/Aaron Favila

Povezane vesti

Guverner države Florida Ron DeSantis uputio je pismo predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Džou Bajdenu povodom smanjenja kovid restrikcija, a u cilju dolaska Novaka Đokovića na turnire u Indijan Velsu i Majamiju.

Đoković je sada slobodan da igra bilo gde u svetu. Australijske vlasti su ga ovog puta rado dočekale, a Đoković im se zahvalio osvajanjem svog 10. Australijan opena. Ne bi trebalo da bude prepreka ni na drugim turnirima izuzev onih koji se održavaju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Naime, ulazak u tu zemlju je i dalje ograničen osobama koje nemaju potvrdu o imunizaciji, pa je tako vrlo neizvesno hoće li Novak Đoković dobiti dozvolu za učešće, odnosno hoće li restrikcije biti ublažene od strane tamošnje vlasti. 

Guverner Floride Ron DeSantis čini sve ne bi li Đoković bio u Majamiju i borio se na mastersu, pa je čak kontaktirao i predsednika SAD Džoa Bajdena.

"Izveštavano je da je Novak Đoković podneo zahtev za ulazak u zemlju, ali da je odbijen od Vaše administracije i zbog toga ne može da učestvuje na turniru u Majamiju. To nije fer. Kosi se s naukom i neprihvatljivo je. Urgiram da se ponovo razmisli o ovome. Vreme je da se politika pandemije gurne sa strane i da se američkom narodu da ono što žele. Pustite ga da igra", napisao je DeSantis.

On podseća Bajdena da je Đoković u toku pandemije koronavirusa čak dvaput posetio Sjedinjene Američke Države i da niko njegovim dolaskom nije bio zdravstveno ugrožen.  

"Iako ste doneli proklamaciju o vazdušnom putovanju, Vaša administracija dozvoljava ulazak u zemlju na hiljadama nevakcinisanih migranata preko južne granice. Stoga, "zabrana putovanja" koja je izrečena gospodinu Đokoviću i milionima drugih, potencijalno nevakcinisanih posetilaca, deluje potpuno neutemeljeno i nelogično, te ne ukazuje da više postoji briga za američki narod", ističe između ostalog DeSantis.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke