Hitan razgovor sa Peng Šuaj i WTA

Autor: Maša Vuković
četvrtak 02.12.2021.
22:42
Izvor: Sportske.net

Na zahtev ATP-a.

EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Povezane vesti

Predsednik Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP) Andrea Gaudenci saopštio je večeras da zahtevaju uspostavljanje direktne komunikacije kineske igračice Peng Šuaj i WTA organizacije.

"Ponavljamo naš zahtev za direktnu komunikaciju igračice i WTA, kako bismo imali jasniju sliku o njenoj situaciji", rekao je Gaudenci.

Svetsko udruženje teniserki (WTA) suspendovalo je u sredu sve turnire u Kini, zbog zabrinutosti za bezbednost kineske igračice.

Gaudenci je u saopštenju dodao da veruje "da globalno prisustvo daje veće šanse za postizanje ciljeva".

"Situacija u vezi sa Peng Šuaj nastavlja da pruža strah u našem sportu i van njega. Odgovor na našu zabrinutost do sada je bio nedovoljan. Nastavljamo da razgovaramo sa našim članovima i da pratimo razvoj situacije", zaključio je Gaudenci.

Peng je u novembru nestala iz javnosti oko tri nedelje, nakon što je optužila bivšeg zamenika premijera Kine za seksualno zlostavljanje.

Njene objave na društvenim mrežama su nedugo po objavljivanju obrisane, a teniserka je nestala iz javnosti, da bi se 21. novembra prvi put pojavila u Pekingu, na turniru za mlade.

Predstavnici Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) danas su saopštili da su obavili drugi razgovor sa Peng, putem video poziva, i da su i dalje zabrinuti za njenu bezbednost.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.