Holanđanin nova senzacija na US openu, može li da naudi i Medvedevu?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 05.09.2021.
21:40
Izvor: Sportske.net

Došao je na turnir kao 117. na ATP listi.

PA-EFE/RUNGROJ YONGRIT
PA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Povezane vesti

Prvi četvrtfinalista US opena je, mimo svih očekivanja, holandski teniser Botik Van de Zandčulp koji igra svoj turnir iz snova i taj njegov san i dalje traje!

Večeras je posle velike borbe u pet setova uspeo da eliminiše favorizovanog Argentinca Dijega Švarcmana i plasira se među osam najboljih, a tamo će mu rival biti drugi teniser sveta Danil Medvedev.

Holanđanin je posle četiri sata i 22 minuta igre večeras slavio sa 3:2, po setovima 6:3, 6:4, 5:7, 5:7, 6:1. Izgledalo je da je Švarcman blizu preokreta kada je od 0:2 stigao do 2:2 u setovima, ali je u petom Van de Zančulp dominirao na terenu i zasluženo se plasirao u četvrtfinale.

Za to vreme, Danil Medvedev je ostvario još jednu rutinsku pobedu, ovoga puta protiv Britanca Danijela Evansa sa 3:0, po setovima 6:3, 6:4, 6:3, a za trijumf mu je bilo dovoljno samo sat i 45 minuta igre. Evans je samo jednom, sredinom drugog seta napravio svoj jedini brejk u ovom meču, ali je Medvedev već u narednom gemu to poništio i do kraja je Rus rutinski uspeo da trijumfuje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke