Hrvat Gojo neočekivana pretnja Đokoviću, igra najbolji tenis u karijeri i voli sve što Novaka nervira!

Autor: Mladen Heleta
subota 02.09.2023.
12:30
Izvor: Sportske.net

Moglo bi da bude veoma zanimljivo.

EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Povezane vesti

Svaki turnir iznedri u prvi plan ponekog autsajdera, a najveće i najprijatnije iznenađenje od početka aktuenog US opena je hrvatski teniser Borna Gojo.

Ovaj 25-godišnji momak je u Njujork stigao kao 105. na ATP listi, morao je da igra kvalifikacije, ali uspešno ih je prošao, da bi onda u prva tri kola glavnog turnira ostvario tri ubedljive pobede, bez izgubljenog seta!

Pred njim su padali Bolivijac Delijen, Amerikanac Mekdonald i Čeh Veseli, a ono što sada sledi jeste Gojov duel sa našim Novakom Đokovićem u osmini finala i to je njegov za sada najveći uspeh u karijeri na grendd slem turnirima.

Do sada se nisu sastajali, a Gojo će u ovaj meč ući potpuno rasterećen i silno motivisan da napravi i najveću senzaciju.

On nema šta da izgubil samim plasmanom u osminu finala je osigurao svoj najbolji plasman u karijeri na ATP listi. Do sada je to bila 102. pozicija, a sada je ''skočio'' čak na 76. mesto.

Ono što hrvatskog tenisera izdvaja od ostalih igrača je i temperament, mnogi bi rekli sličan Kirjosovom, ali on ne želi da se poredi sa Australijancem.

Otvoren je i iskren u razgovoru sa novinarima, a iz njegovih izjava se stiče utidsak da voli sve ono što Novaku ne prija tokom mečeva. Inspiriše ga velika buka na tribinama, ne smeta mu ni navijanje usred poena, ne želi tišinu tokom mečeva i to su neka od pravila koja bi on rado promenio kad bi bio u mogućnosti.

Na tu temu je prethodnog dana u Njujorku razgovarao sa novinarima, a juče smo preneli deo tog intervjua.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke