I Ivanišević ima šta da poruči novinarima koji ''mrcvare'' Novaka!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.02.2021.
17:33
Izvor: Sportske.net

Đokovićev trener nije mogao da prećuti sve ono što se dešavalo u proteklih nekoliko nedelja tokom boravka u Australiji.

Beta/AP Photo/Andy Brownbill
Beta/AP Photo/Andy Brownbill

Povezane vesti

Novak Đoković danas slavi svoj 18. Gren Slem trofej, a deveti u Melburnu posle trijumfa u finalu Australijan opena nad ruskim predstavnikom Danilom Medvedevim (3:0).

Naravno, odmah je podelio radost sa svojim trenerskim timom na čelu sa Goranom Ivaniševićem, koji je posle finala rekao sve šta mu je na duši zbog neverovatnih medijskih napada koje je najbolji teniser sveta istrpeo na putu ka ovoj tituli.

"Novaku je očajnički trebala ova pobeda, pa ju je zaslužio najviše. On je morao pobediti zato što neko gore gleda što mu novinari rade, kako ga mrcvare. Ako Nole kaže nešto, to nije dobro. Ako ne kaže ništa, ni to im ne valja. Nije nimalo lako nositi se sa svim tim što mu rade, ali on je celom svetu pokazao koliko je velik. Znam kroz kakvu bol je prolazio kako bi osvojio ovaj turnir. Čudesno je to što je uradio!
 
Zamislite, sumnjali su čak u to da je ozbiljno povređen. Neverovatno je koliko boli on može podneti. Poznajem ga i znam da je dovoljno mentalno jak za preboleti fizičku bol, ali kada sam čuo o kako se ozbiljnoj povredi radi, nisam bio siguran hoće li moći. On je mogao. Nikada nisam upoznao nekoga ko je tako mentalno jak. Došao je ovde s toliko pritiska i očekivanja. Njega ne zanimaju finala, nego trofeji. Želi rušiti rekorde. Danas je uzeo broj 18 i potera počinje",
poručio je Ivanišević, a prenosi ''Index''.

On je potvrdio i da će Novak napraviti nešto dužu pauzu nego što je bilo planirano na početku sezone, ali to je sada najmanje važno.

''Još jednom će ići na magnetsku rezonancu kako bi videli u kakvom je stanju. Nakon toga ćemo kao tim odlučiti koji će biti njegov idući turnir. U svakom slučaju, ne može igrati samo Gren Slemove. Mada, iskreno, sada me baš briga šta će dalje, jer Novak je upravo osvojio jedan od četiri najveća'', zaključio je Ivanišević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke