Iga Švjontek uskoro obara Novakov rekord?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 02.06.2022.
16:39
Izvor: Sportske.net

Sve je bliža.

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Povezane vesti

Ove sezone poljska teniserka Iga Švjontek nema pravu konkurenciju u ženskom tenisu.

Ova 21-godišnja teniserka pobeđuje bez obzira ko joj se nalazi na putu, pa je današnjim plasmanom u finale Rolan Garosa upisala 34. uzastopnu pobedu u tekućoj sezoni.

Ne treba ni isticati da je velika favoritkinja za osvajanje titule na ovom grend slem turniru, a svakom novom pobedom Poljakinja se približava rekordu koji još od 2011. godine drži Novak Đoković.

U pitanju je rekord po broju uzastopnih pobeda u sezoni. Novak je prvi na toj listi sa 43 uzastopne pobede iz 2011. godine, drugi je Rodžer Federer sa 42 uzastopne pobede iz 2006. godine, a na trećem mestu je Amerikanka Serena Vilijams koja je 2000. godine ostvarila 35 uzastopnih pobeda.

Dakle, već u subotnjem finalu Iga Švjontek bi mogla da se izjednači sa Serenom, a onda kreće njen ''napad'' na Rodžera i Novaka.

Ono što teniska javnost u ovom trenutku jedva čeka jeste polufinale u muškoj konkurenciji, pogotovo duel Nadala i Zvereva. Naravno, našem Novaku Điokoviću bi odgovarala pobeda Zvereva kako bi Nadal bio zaustavljen na putu ka 22. grend slem trofeju. Kvota u AdmiralBetu na pobedu Zvereva je odlična, iznosi 3.80! Eto prilike koja bi mogla da se iskoristi ako verujete u iznenađenje u tom meču.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke