Indijan Vels - Alkaraz bez muke do polufinala!

Autor: Lazar Nikolić
petak 17.03.2023.
08:30
Izvor: Sportske.net

Tamo ga čeka Siner.

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Španski teniser Karlos Alkaraz savladao je Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4 i plasirao se u polufinale mastersa u Indijan Velsu. Meč je trajao tačno dva sata.

U prvom setu ključan je bio peti gem u kojem je servirao Ože-Alijasim, a Alkaraz napravio brejk i sačuvao ga do kraja.

Drugi set je počeo razmenom brejkova, imao je Alkaraz šansu da oduzme servis protivniku i u trećem gemu, ali je propustio šansu. Nakon toga serveri su bili sigurni sve do devetog gema, tada je Alkaraz izvršio završni pritisak, iskoristio treću brejk loptu i poveo sa 5:4, da bi svojim servisom potvrdio plasman među četiri najbolja.

Protivnik Alkarazu u polufinalu biće Italijan Janik Siner koji je eliminisao domaćeg tenisera Tejlora Frica. On je slavio sa 2:1, po setovima 6:4, 4:6, 6:4, nakon dva sata i 19 minuta igre.

Prvi set je rešen brejkom Sinera već na samom startu. U drugom delu igre obojica tenisera čuvala su svoj servis do same završnica, a onda je, kod rezultata 5:4 za Frica, Siner popustio pod pritiskom, a Amerikanac izjednačio u setovima.

Na startu trećeg seta videli smo po brejk, a onda na još jedan čekali sve do devetog gema kada je Siner oduzeo servis rivalu i prelomio meč.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke